• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satırı sabıtlyerek harflerin suruklenip cogalması

Excel Vers. ve Dili
exel 97
tablodaki satırı sabitleyerek stunlardaki harflerı suruklyerek cogaltmak ısıtyorum . satırı $ sabıtledıgımde surukledııgmde hafrler cogalmıyor. ekte tabloların resımlerını gosterıyorum. yardımcı olursanız cok mutlu olurum.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    101.7 KB · Görüntüleme: 11
  • 2.jpg
    2.jpg
    94.5 KB · Görüntüleme: 8
tablodaki satırı sabitleyerek stunlardaki harflerı suruklyerek cogaltmak ısıtyorum . satırı $ sabıtledıgımde surukledııgmde hafrler cogalmıyor. ekte tabloların resımlerını gosterıyorum. yardımcı olursanız cok mutlu olurum.

merhaba
sorunuzun cevabının bu olduğunu düşünüyorum umarım doğrudur
ilk olarak şunu izah edeyim $ ( dolar ) işaretini hangisinin önüne koyarsanır ona göre hareket eder. örneğin
Kod:
=$d$9 bu şekilde kullanırsanır hem satır hem sutun sabitlenir
=d$9 yaptığınız zaman ise sadece sutun sabit kalır
=$d9 yaptığınız da ise sutun sabit kalır ve satır sayısı çoğalır.
umarım işinizi görür.
kolay gelsin

=sayfa1!d$53 => =sayfa1!f$53 => => sayfa1!h$53 seklınde ıkıncı resımdekı gıbı alt alta yazıorum sonra suruklyerek rakamları cogalttıgım gıbı tutup cekıorum ama harflerı bu sekılde cogalmasını saglyamıyorum yanı bı sonrakı satırların =sayfa1!j$53 =sayfa1!l$53 =sayfa1!n$53 gıbı devam etmsını saglyamadım.

=sayfa1!d$53 => =sayfa1!f$53 => => sayfa1!h$53 seklınde ıkıncı resımdekı gıbı alt alta yazıorum sonra suruklyerek rakamları cogalttıgım gıbı tutup cekıorum ama harflerı bu sekılde cogalmasını saglyamıyorum yanı bı sonrakı satırların =sayfa1!j$53 =sayfa1!l$53 =sayfa1!n$53 gıbı devam etmsını saglyamadım.

örnek dosya eklermisiniz

Merhaba,

C1818 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayınız..

Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$D$53;;SATIRSAY($C$1818:C1818)-1)

Ayrıca dosyanızı foruma eklemek için aşağıdaki linki incelemenizi tavsiye ederim..

Sorunun devamında, ataç eklemek( Dosya eklemek).

.

ama bısey farkettım boyle oldugunda dedıgınzı gıbı oluyor yanlız harfler atlayrak gıtmıyor yanı d,h ,f ,g,h benım ıstedıgım D,F,H seklınde bırer atlıyarak gıtmesı cunku bı gırıs bı cıkıs seklındesayfa bırde kayıtlı alt alta geldıgınde gırısler cıkıslar yazıldıgında harflerın atlyarak gıtmesı gerekıor

Sorunuzu yanlış anlamışım.

Sayfa1 den D-E-F olarak değil giriş çıkışa göre D-F-H yada E-G-I şeklinde ilerlemesi gerekiyor sanırım.

Giriş için;

Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$D$53;;SATIRSAY($C$1818:C1818)*2-[COLOR=red]2[/COLOR])
Çıkış için;

Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$D$53;;SATIRSAY($C$1818:C1818)*2-[COLOR=red]1[/COLOR])
.

cok tsk ederım arkdasım mınnettar kaldım ılgınızden dolayı :)
=KAYDIR(Sayfa1!$D$53;;SATIRSAY($C$1818:C1818)*2-1) cıkıs ıcın olan formuldekı tek yanlıs ( $C$1818:C1818) yazının C lerin d olması :) benden sonra bakan arkadaslar olursa duzeltmıs oluyum

Aslında buradaki C lerin D olması yada K olması birşeyi ifade etmez burdaki;

SATIRSAY($C$1818:C1818) ile 1 değerini elde ederiz. Bir alt hücreye kopyalayınca,

SATIRSAY($C$1818:C1819) 2 değerini elde ederiz. Buradaki C çokta önemli değildir. Sadece satır sütun ekleme ve silmelerden dolayı bozulmaları engenlemek ayrıca formülün yazımı ve açıklanması için bu şekilde daha kolaylık sağlanır.

.

Geri