cems
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- office 2010 tr 32bit
Sayın Evren Gizlen'in aşağıdaki kodları ile userform'dan tuş komutu ile ana ekran sayfasındaki çok dağınık verileri , sozbitim sayfasında son boş satıra satır-data şeklinde serilerek veri alıyorum
Sheets("Ana Ekran").Select
Dim i As Long, _
wso As Worksheet, _
wsd As Worksheet
Set wso = Sheets("Ana Ekran")
Set wsd = Sheets("Sozbitim") 'e atılıyor
i = wsd.Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row + 1
wsd.Cells(i, "a") = wso.Range("c7") 'müşteri cari no ok
.
. >> birçok satır
.
wsd.Cells(i, "I") = wso.Range("e19")
wsd.Cells(i, "j") = wso.Range("b9") '
end sub
Ancak sozbitim sayfasına gelen son veri satırının A dan J ye kadar olan bölümünü kopyalayarak
fatura sayfasındaki ilk boş satıra a dan itibaren yapıştırmam gerek.
Bunu ; bir modulde ayrı bir sub kod başlığı altında sozbitim-fatura arasında yapıyorum ama, ikinci tuşa basmak unutulabiliyor. Bu yuzden , anaekran-sozbitim sayfaları arasında aktarması sonrasında ama devam eden iş olarak , sozbitim-fatura arasında ( son dolu satırda a-j arasını kopyala + fatura sayfasında ilk bos satırında a dan itibaren sererek yapıştır) mak amaclı birleşik kodları nasıl düzenlenebilir
Sheets("Ana Ekran").Select
Dim i As Long, _
wso As Worksheet, _
wsd As Worksheet
Set wso = Sheets("Ana Ekran")
Set wsd = Sheets("Sozbitim") 'e atılıyor
i = wsd.Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row + 1
wsd.Cells(i, "a") = wso.Range("c7") 'müşteri cari no ok
.
. >> birçok satır
.
wsd.Cells(i, "I") = wso.Range("e19")
wsd.Cells(i, "j") = wso.Range("b9") '
end sub
Ancak sozbitim sayfasına gelen son veri satırının A dan J ye kadar olan bölümünü kopyalayarak
fatura sayfasındaki ilk boş satıra a dan itibaren yapıştırmam gerek.
Bunu ; bir modulde ayrı bir sub kod başlığı altında sozbitim-fatura arasında yapıyorum ama, ikinci tuşa basmak unutulabiliyor. Bu yuzden , anaekran-sozbitim sayfaları arasında aktarması sonrasında ama devam eden iş olarak , sozbitim-fatura arasında ( son dolu satırda a-j arasını kopyala + fatura sayfasında ilk bos satırında a dan itibaren sererek yapıştır) mak amaclı birleşik kodları nasıl düzenlenebilir
Son düzenleme: