• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırda f2 enter tuşları

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Sub VERİLERİ_DÜZENLE()
[A1].Select
For X = 1 To [A65536].End(3).Row + 1
Application.SendKeys "{F2}"
Application.SendKeys "{ENTER}"
Next
End Sub

Sevgili üstatlarım; Yukarıdaki kod ile A sutununda F2 enter tuşlarını yaptırabiliyoruz, peki balirlediğimiz aralıklarda;
2.satır (a2:bf2), 5.satır (a4:b5), 8. satır (a8:b8) vb.
F2 enter tuşunu nasıl çalıştırabiliriz, Ben çok uğraştım ama bir türlü yaptıramadım, Yardımcı olacak hocalarıma şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

Aşağıdaki kodları deneyiniz.:cool:
Kod:
Dim alan As Range, hcr As Range
Set alan = Range("A2:B2,A4:B5,A8:B8")
For Each hcr In alan
    hcr.Select
    Application.SendKeys "{F2}"
    Application.SendKeys "{ENTER}"
Next hcr

Sayın Evren hocam ilginiz için teşekkür ederim, f2, enter işlemi ile hücrede yazılı isim ile eşleşen resmi yukarıdaki alana getirmekteyim, bu kodlarla saadece en son hücre görevini yapıyor, yani a2:p2 aralığını denemek için baz aladığında saadece p2 hücresindeki resim geliyor, diğerleri gelmiyor. sanıyorum belirlediğimiz hücrelerde f2 enter olayını gerçekleştirmiyor.

Sn. Evren hocam, belirlediğimiz aralıktakı son hücrede belirlediğimiz (b2:e2) aralık sayısı kadar örnekte 4 kez saadece e2 hücresinde f2 enter olayını gerçekleştiriyor, b2,c2,d2 de ise yapmıyor, bir göz atabilirseniz sevinirim.

Sn. Evren hocam, belirlediğimiz aralıktakı son hücrede belirlediğimiz (b2:e2) aralık sayısı kadar örnekte 4 kez saadece e2 hücresinde f2 enter olayını gerçekleştiriyor, b2,c2,d2 de ise yapmıyor, bir göz atabilirseniz sevinirim.
Sevgili üstatlarım; Yukarıdaki kod ile A sutununda F2 enter tuşlarını yaptırabiliyoruz, peki balirlediğimiz aralıklarda;
2.satır (a2:bf2), 5.satır (a4:b5), 8. satır (a8:b8) vb.
F2 enter tuşunu nasıl çalıştırabiliriz, Ben çok uğraştım ama bir türlü yaptıramadım, Yardımcı olacak hocalarıma şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
Benim yazdığım kodlarda E2 yok ki.Nasıl E2 de kodlar çalışacak.Ben denedim.Verdiğim aralıklarda çalışıyor kodlar.Verdiğim aralığıda siz söylediniz.E2 diye bana bir aralık xvermediniz ki.Bakın yukarıdaki mesajda verdiğiniz aralık içinde E2 hiç geçiyormu?Benim yazdığım kodlardad zaten E2 yok orada çalışmaması lazım kodların.:cool:

a2 ile bf2 aralıgını da vermiştim. denerken ksa olsun diye a2:e2 aralıgında denemiştim. Yani aralık değiştiğinde kod çalışmayacakmı sn. Evren Hocam.

Uzun uzun denemelerden sonra aşağıdaki şekilde yapmayı başardım.

Sub VERİLERİ_DÜZENLE()
Dim c As Range
For Each c In Range("d2:bs2, d19:bs19,D36:bs36").Cells
c.Select
SendKeys "{F2}", True
SendKeys "{ENTER}", True
Next
End Sub

Geri