• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır ve sütunun kesiştiği yere veri yazmak

Katılım
25 Ağustos 2005
Mesajlar
569
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Merhaba Sn.Hocalarım;

Ek'teki dosyaya bakabilirmisiniz çok kısa bir açıklama var ve benim öğrenmek istediğim dosya içine yazdığım yapmak istediğim konu yapılırmı yapılmazmı ? Kime sorsam olmaz diyor bilmek istiyorum gerçekten olmazmı. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

Ben bu soruyu yapmıştım.Cevap vermiştim daha önce sorulan soruya
 
Şimdi bende yaptım ama ekliyemiyorum dosyayı daha önceden cevap verilmiş.
 
SN.halit3,sn orion bir yanlışınız olmasın bu soruyu daha önce yazdım ama cevap alamadım şimdi de baktım ama benim soruyu gönderdiğimden başka birşey göremedim. Yinede ilginize teşekkür ederim. Eğer mümkünse kod olarak yazığınızı sayfaya cevap şeklinde yazarsanız ben deneyebilirim dosya üzerinde.
 
Merhaba,
Sorunuzu burada yanıtlamıştım.
 
sn.dEdE
ilginize teşekkür ederim soruyu cevaplamıştınız ama ben dosyaya bir türlü uyduramadım. istediğim combo1 de listeden seçtiğim satır verisi ile combo2 de seçtiğim listedeki bir sütun verisinin kesiştiği noktaya textbox da bulunan veriyi yazdırmak. Yani excel sayfasında 4.satır ikinci sütunda bulunan bir done ile 8 sütunun 1 satırındaki bir donenin kesiştiği yeredeki satır ve sütunun kesiştiği yere rakam yamak istiyorum. örnek dosyaya bakarsanız çok daha iyi anlayabilirsiniz. İlginize tekrar teşekkür ederim.
 
Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Set Satir = Sheets("SABLON").Range("B:B").Find(ComboBox1, , , xlWhole)
    tarih = CDate(Format(ComboBox2.Value, "mm.dd.yyyy"))
    Set Sutun = Sheets("SABLON").Rows(1).Find(tarih, , , xlWhole)
    If Not Satir Is Nothing And Not Sutun Is Nothing Then
        Sheets("SABLON").Cells(Satir.Row, Sutun.Column) = TextBox2.Value
    Else
        MsgBox "Aranan hesap adı ya da tarih bulunamadı!", vbCritical
    End If
End Sub
 
Korhan bey ilginize teşekkür ederim. Verdiğiniz kodun bir satırı hata veriyor ve neden bu hatayı veriyor anlamadım çünkü tarihi de farklı formatlarda denedim yine olmadı. Hata veren satır
Sheets("SABLON").Cells(Satir.Row, Sutun.Column) = TextBox2.Value

hata " Run time error 91" Object variable or With block variable not set açıklaması ile geliyor. Bu koudaki değerli fikirlerinizi paylaşabilirmisiniz lütfen.
 
Korhan bey ilginize teşekkür ederim. Verdiğiniz kodun bir satırı hata veriyor ve neden bu hatayı veriyor anlamadım çünkü tarihi de farklı formatlarda denedim yine olmadı. Hata veren satır
Sheets("SABLON").Cells(Satir.Row, Sutun.Column) = TextBox2.Value

hata " Run time error 91" Object variable or With block variable not set açıklaması ile geliyor. Bu koudaki değerli fikirlerinizi paylaşabilirmisiniz lütfen.

Sorularınızı örnek dosya ile desteklemezseniz böyle uzun uzun yazışmalara neden olur.
 
Sanırım kodların nereye ne şekilde konulacağını bilmiyorsunuz gibi geldi bana
Ben bütün kodlarınızı sildim kodları revize ettim ve yeniden yazdım.

Ekli dosyanızı kontrol edin
 

Ekli dosyalar

verilen tüm cevaplara ve ilgilenen herkese ve emeğe teşekkür ederim. buradan herhangi bir polemiğe sebep olmak yada emeğe saygısızlık yapmak istemem ama sorduğum soru ile ilgili olrak en başından örnek dosyam mevcut idi ve bu dosya üzerinden sorunumu takip ettim. iyi niyetli olan herkesi tenzih ediyorum ama soru soruldu ve konu uzadı diye buradan birilerinin bu forumu yanlızca kendilerine ait bir platform olarak görüp bilmiyorsan burda işin ne der gibi azarlar gibi cevaplar yazmasının mantığını anlamıyorum ve bu tip insanları hiç anlamayacağım. sn.necdet yeşertener siz konunun neresindesiniz ve bu cevabı vermekteki amacınız neydi. buradaki herkesin amacı üzüm yemek sorulara hoşgörüyle yaklaşanlarda sorularına cevap arayanlarda. sizin sıkıntınız nedir sizde beyan edin bilelim.
 
Merhaba,

Sorun tarihleri aldığınız nesnedeki tarih formatından kaynaklanıyor. Üstteki mesajımdaki kodu tekrar güncelledim. Deneyiniz.

Not: Necdet beyin uyarısı kesinlikle kötü niyetle değildir. Bu sorunla sık sık karşılaşıyoruz. Büyük ihtimalle sizin ilk mesajınızdaki örnek dosyanızı görmeden bu mesajı yazmıştır.
 
Geri
Üst