• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır ve sutunda sınırlama yapabilirmiyiz.?

arkadaşlar başlığımdan da anlaşılacağına göre ben çalışma kitabımın bütün sayfalarında satırlarda 50 sutunda "k" harfine kadar kullanıyorum ve daha aşağı yada "k" harfinden sonra olan sutunlara geçilmesini istemiyorum.Bununla ilgili bir makro varmı acaba.

Kullanmadığınız satır ve sütunları gizlemek en iyi yöntem bence. Sırf bunun için dosyamda makro çalışmasını istemem.

Alternatif olarak aşağıdaki kod ile imleçi sınırlayabilirsiniz. Aşağıdaki kod imleçi A1 ve K100 hücreleri arasında sınırlamaktadır.

[vb:1:d76fe28ea9]Sheets("sayfa1").ScrollArea = "a1:k100"
[/vb:1:d76fe28ea9]

Arkadaşlar makro ile satır ve sütünları gizleyip veri girerken kendiliğinden satır ve sütun açabilecek makro varmı. yardımlarınız için teşekkürler. :hey:

arkadaşlar forumdan zamanında bir dosya çekmiştim ismi çiftçi belgesi diye
o programı yapan arkadaş 1,2,3... diye giden satır numaraları ve a,b,c,d...diye giden sutun numaraları vede sayfa isimlerinin yer aldığı olduğu bölümleri kaldırmış ve böylece sayfada sınırlama getirmiş.Ben çözmeye çalıştım ama beceremedim dosya lazım olursa ekleyebilirim.(forumda aradım ama dosyayı nereden indirdiğimi bulamadım.)

@mavidus,
Araçlar>Seçenekler>Görünüm sekmesinin alt tarafında sayfa sekmeleri, satır sütun başlıkları vb kutucuklar var. bunlardaki işaretleri kaldırırsanız istediğiniz olur. Daha öncesinde gereksiz sütunlarıda gizlerseniz bahsettiğiniz dosyaya benzer sanırım.

@shocaoglu sanırım sorunuzu benim gibi diğer arkadaşlarda pek anlamadı. Makro ile satır ve sütunları kapamak ve açmak mümkün ama ne zaman açacak, ne zaman kapatacak. Veri girişi yapacağınızı nerden anlayacak Excel.. Belki örnek dosya ile anlatmalısınız.

XL'in menülerinde Araçlar >> Seçenekler menüsünü çalıştırın ve ...

Not: Ersin arkadaşım, mesajını sonradan gördüm.

Sayın mavidus yanlış hatırlamıyorsam excel tools propertisten viev sekmesinden yapabilirsin. :hey:

arkadaşlar haklısınız ya araçlar>seçenekler>görünümden sorunumu hallettim.Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

haklısın anlatamadım..

a-b-c-d ..sütunlarını gizledim ve 10 uncu satıra kadar açık olan ekranımda d10 veri girdiğimde entır yaptığımda excell e11 otomatik olarak açmasını istiyorum... inşallah anlatabimişimdir.

Sanırım anladım. :)
Bu şekildemi bir deneyin. Sağ alttaki hücreye birşey yazdığınızda bir satır ve bir sütun açıyor. If bloğunun arasındaki satırlardan ilkini kaldırarak satır açmasını, 2. yi kaldırarak sütun açmasını iptal edebilirsiniz.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Offset(1, 0).RowHeight = 0 And Target.Offset(0, 1).ColumnWidth = 0 Then
Target.Offset(1, 0).RowHeight = 12
Target.Offset(0, 1).ColumnWidth = 12
End If
End Sub

KODU YAZDIM BİRÞEY DEÐİÞMEDİ....GALİBA BECEREMEDİM

TAMAM ÇÃ?ZDÜM YARDIMLARIN İÇİN TEÞEKKÜR EDERİM :Dost:

Geri