berkeartar
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2019
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 09-11-2029
Merhabalar,
Ekte gönderdiğim excelin aktivite sekmesindeki G sütununa keşif özeti sekmesindeki adamsaat miktarlarını getirmek istiyorum.
Bunu yaparken;
Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim. Aktivite sekmesinde değeri sıfır olan satırlarda mevcut, kullanımı şart değil, daha kısa bir icmal de yapılabilir)
Örnek Hesap: Aktivite sekmesi G10844 hücresi = Keşif Özeti Q8 hücresi x CT8 x DA8
Ekte gönderdiğim excelin aktivite sekmesindeki G sütununa keşif özeti sekmesindeki adamsaat miktarlarını getirmek istiyorum.
Bunu yaparken;
- Aktivite sekmesi B sütunundaki değerleri Keşif Özeti sekmesi K3:CR3 arası bulacak,
- Aktivite sekmesi C sütunundaki değerleri Keşif Özeti sekmesi K4:CR4 arası bulacak,
- Aktivite sekmesi E sütunundaki değerleri Keşif Özeti sekmesi B sütununda bulacak,
- Aktivite sekmesi F sütunundaki değerleri Keşif Özeti sekmesi E sütununda bulacak,
- Hesap yöntemi Keşif özeti sekmesindeki K:CR sütunlarındaki değerleri CT sütunundaki değerle çarpacak ve CX : D arası yüzdeler ile çarparak Aktivite sekmesi G sütununa getirecek. Buraya kadar formülü toplaçarpım ile yapabildim ancak zor kısmı aktivite sekmesindeki D sütunu verilerini keşif özeti sekmesindeki CX : D arasındaki değerler ile eşleştirmek.
Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim. Aktivite sekmesinde değeri sıfır olan satırlarda mevcut, kullanımı şart değil, daha kısa bir icmal de yapılabilir)
Örnek Hesap: Aktivite sekmesi G10844 hücresi = Keşif Özeti Q8 hücresi x CT8 x DA8
Son düzenleme: