• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır Sütun Toplamları ve Tablo Kenarlığı

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 / Türkçe
Merhaba üsdatlarım

ekteki belgede bir tablo var makro ile satır ve sutun toplamları yapılıp; dolu hücrelerede tablo kenarlığını makro ile yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz rica etsem. Tablo kenarlığı ile ilgili bulduğum bir makroyu sayfa1 kod sayfasına ekledim. Sıra numarasını elle yazdığımızda tabloyu otomatik yapıyor.

Ekli dosyalar

Satır sütun toplamları ve tablo kenarlığı

Sayın Baran

Harika olmuş yalnız bir ricam var C4-Q aralığında yazdıkça tablo oluşuyorya onu değiştirip ilk satır tablosunu biz yapsak ve örnek C4 hücresine 1 yazdığımızda bir sonraki C5 boş satırı tablo haline gelse çünki hücrelere yazacak kişi tablo olmadığı zaman karıştırma ihtimalini engellemek adına bu mümkünmü

Tekrar merhaba.

İşte tam da bu nedenle, cevaplarımın altındaki İKZA bölümündeki açıklama kısmında;

"Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyerek açıklayınız."

şeklinde rica var.

Olması gereken şekli elle hazırlayarak bir örnek belge hazırlayıp,
belge içerisine açıklama yazarsanız daha kesin sonuca ulaşacağınızı sanıyorum.
.

Sayın Baran

dediğiniz gibi tablo ekledim ve tabloda istediğim düzeltmeleri yazdım ilginize teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba.

Boş satır oluşturmak derken kastınız sadece;
-- bir alt satırın zemin renginin maviye boyanması
-- aktif satıra ise kenarlık oluşturulup sarıya boyanması mıdır acaba?

Merhaba Sayın Baran

renkleri işlemi anlatmak için kullanmıştım anlatmak istediğim aktif satıra değeri yazdığımda bir alt satırda tablo oluşturulmasını istiyorum ekte yeniden açıklama yaparak tabloyu ekledim

Ekli dosyalar

Merhaba.

Mevcut koddaki aşağıdaki satıra kırmızı işaretlediğim +1'i eklemeniz yeterli olur.
.
Kod:
Range("B" & Target.Row & ":Q" & Target.Row[B][COLOR="Red"] + 1[/COLOR][/B]).Borders.LineStyle = xlContinuous

Geri