• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır-Sütun Kriterli Toplam Alma

Metehan A

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Merhaba,

Dosyamdaki veri bölümünde; ürün adı, parti numarası ve o ürünün hangi müşteri tarafından hangi tarihte alındığı bilgileri bulunmaktadır, yapmak istediğim toplam adet bölümünde gün, ürün adı ve parti numarası kriterlerine bağlı olarak toplam adetleri getirmek, bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Deneyiniz.
Kod:
=+TOPLA.ÇARPIM((Veri!$A$2:$A$15=$A2)*(Veri!$B$2:$B$15=$B2)*(Veri!$D$1:$N$1=C$1)*(Veri!$D$2:$N$15))

Merhaba,

Deneyiniz.
Kod:
=+TOPLA.ÇARPIM((Veri!$A$2:$A$15=$A2)*(Veri!$B$2:$B$15=$B2)*(Veri!$D$1:$N$1=C$1)*(Veri!$D$2:$N$15))
Merhaba,

Bu formülü makroda yazabilir miyiz çünkü matris büyüdükçe hesaplama zamanı çok uzuyor, şimdiden teşekkürler

1. Tarihleriniz değişken mi olacaktır?
2. Tarihler her iki sayfada da aynı mı olacaktır?
3. Matris büyüdükçe dediğiniz matris Veri sayfasındamıdır?

Ayrıca yapmak istediğiniz şey, VERİ sayfasının özetini mi almaktır?
Eğer öyleyse aşağıda mevcut sayfanızın PivotTable ile çözümü vardır.

Ekli dosyalar

1- tarihler satır boyunca artacak şu şekilde gantt gibi düşünebiliriz aynı zamanda veri kısmındaki tarihlerin haftasal olarak toplamını toplam adet sheetinde gösterebilr miyiz ekteki dosyada mevcuttur taslağı
2- Veri sayfasında tarihlere bağlı verileri toplam adet sayfasında haftalara ait toplamını alabilir miyiz?
3- Matris veri sayfasındaki satır ve sütunlara (satır: bitki çeşidi, parti no, sütun: tarih) bitki çeşidi ve tarih arttıkça toplam adette getirmek isteyeceğimiz toplam adete bağlı formül büyücek RAM i düşük bilgisayarlar için işlem zamanı artıyor,

Bu maddelere bağlı olarak çalışmayı makro kısmında algoritma yazabilir miyiz hem işlem zamanından tasarruf ederiz hemde olası formül kaymaların önüne geçeriz,
Umarım anlatabilmişimdir ilgilendiğiniz için ayrıca sizlere teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Dosyanıza bir sayfa ekledim.
Zira kullandığınız VERİ sayfasında işlem yapmak zordu.
Siz arzu ederseniz yeni eklediğim LİSTE sayfasındaki formatı kullanarak verilerinizi işleyebilirsiniz.

Ayrıca 2021 yılının 4 Ocak günü yılın 2.haftasına denk gelmektedir.
Bu sebeple ilk hafta sonuçlarınızı Sıfır göreceksiniz.

Ekli dosyalar

Siz arzu ederseniz yeni eklediğim LİSTE sayfasındaki formatı kullanarak verilerinizi işleyebilirsiniz.

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim makroyu her çalıştırdığımda sütunlar birbirine karışıyor çok anlayamadım açıkcası kusura bakmayın lütfen :(

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim makroyu her çalıştırdığımda sütunlar birbirine karışıyor çok anlayamadım açıkcası kusura bakmayın lütfen :(

Ekli dosyalar

• 1637845825675.png
    1637845825675.png
    48.3 KB · Görüntüleme: 7
Makroyu VERİ sayfanız açıkken çalıştıracaksınız.
O sayfaya bir buton ekleyin Kodu ona atarsanız hata olmaz

İnceleyin. Her şey istediğiniz gibiyse dosyanızın son haline karar verip ona göre son bir düzenleme yapabiliriz

Makroyu VERİ sayfanız açıkken çalıştıracaksınız.
O sayfaya bir buton ekleyin Kodu ona atarsanız hata olmaz

İnceleyin. Her şey istediğiniz gibiyse dosyanızın son haline karar verip ona göre son bir düzenleme yapabiliriz
232109
Günaydın dediğiniz işlemi yapınca bu şekilde hata ekranıyla karşılaşıyorum ve debug a basınca bu şekilde ekran çıkıyor
232110

Bu anda Liste sayfanızın görüntüsünü de gösterir misiniz?
Ayrıca o anda Say değişkeninin aldığı değeri söyler msiniz?

Bu anda Liste sayfanızın görüntüsünü de gösterir misiniz?
Ayrıca o anda Say değişkeninin aldığı değeri söyler msiniz?
232126
say değişkeni tam olarak ne oluyor anlamadım şu an buton çalışmıyor değişken göremedim kusura bakmayın
232127
bu sayfa ise toplam sayıları kaldırıp butona bastığımda hücreler hiçbir değer almıyor siz dosyayı tekrardan check etme imaknanınz var mı rica etsem

Geri