• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır sütün değişikliği biraz farklı

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar, merhaba,

Ekli örnekte veri sayfasında bulunan verileri olması gereken sayfasında ki sıralamak istiyorum. 2000 adet ürüne ait 55000 farklı fiyat arasında bulunuyor ve dikey şablonda duruyor. Fiyat çeşitliliğini azaltabilmek için yatay şablona geçip alt alta kontrol etmek istiyorum.Örneğin, 27430 kodlu ürünün 5 farklı fiyatı var. dikey şablonda 1. satırda 1 numaralı fiyatı, 450. satırda 3 numaralı fiyatı var. diğer fiyatları yok ve listede bu ürüne diğer fiyatlar yok. (2,4,5,6 numaralı gibi). Başka bir ürünün 5 adet fiyatı var. başka bir ürünün bütün fiyatları var. alt alta kıyaslama yapabilmem için fiyat tanımlamalarının, yatay olarak ürünlere denk gelen fiyatlarının ilgili fiyat hücresinin altına doğru yazılması gerekmektedir. Satır ve sütun örneklerinizi inceledim, bildiklerimle birşeyler yapmaya çalıştım fakat pek muvaffak olamadım dersem yeridir. Yardım edebilirseniz sevinirim.

Şimdiden yardım eden etmeyen bütün arkadaşlara saygılar.

Erkan

Ekli dosyalar

Ekteki Dosyayı incelermisiniz.

Sayfa 3 yeni format oluşturdum 1 nolu fiyat deöişsiniz fakat 6 numaralı fiyat olarak uzun yazmışsınız oyuzden sayfa3 e yeni tablo oluşturdum.

Ekli dosyalar

Merhaba,
=EĞER(EYOKSA(TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($B2&C$1;veri!$B$2:$B$27&veri!$E$2:$E$27;0)));"";İNDİS(veri!$D$2:$D$27;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($B2&C$1;veri!$B$2:$B$27&veri!$E$2:$E$27;0))))
formulü olması gereken c2 ye yapıştırıp, çoğaltınız.

Arkadaşlar,
elinize sağlık, dün gece hem sitede çözüm bulabilirim diye hemde vermiş olduğunuz formül ve makroyu olması gereken tablo üzerinde denedim fakat formülü çalıştıramadım. Makroyu da benim çalışma sayfama göre uyarlamaya çalıştım fakat onu da beceremedim. dosya nın boyutu büyük olduğundan 2. satır haricindeki bilgileri sildim.
Rica etsem ekli dosya ile tekrar kontrol etme şansınız olursa ve makroyu da atayabilirseniz çok sevinirim.

Saygılar

erkan

Ekli dosyalar

Arkadaşlar,
elinize sağlık, dün gece hem sitede çözüm bulabilirim diye hemde vermiş olduğunuz formül ve makroyu olması gereken tablo üzerinde denedim fakat formülü çalıştıramadım. Makroyu da benim çalışma sayfama göre uyarlamaya çalıştım fakat onu da beceremedim. dosya nın boyutu büyük olduğundan 2. satır haricindeki bilgileri sildim.
Rica etsem ekli dosya ile tekrar kontrol etme şansınız olursa ve makroyu da atayabilirseniz çok sevinirim.

Saygılar

erkan

Ekte dosya yukluyorum bize gonderdiğiniz ornekte 6 adet fiyat vardı bunda farklı fiyatlar sayfa3 te nasıl sıraladıysam harici fiyat varsa aynı şekilde uste yazılacak.

sayfa isimleri Veri ve Sayfa3 olacak eğer başka sayfa ismi olursa macrodan değiştirmek gerekiyor. siz süzme yapılacak verileri veri sayfasına yapıştırın ve butona basın o hesaplamayı yapacaktır.

Ekli dosyalar

Geri