• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır Renklendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mikdad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mikdad

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
Selamun Aleykum Dostlarım, ekte Sunduğum dosyaya göre;
G sutununda Personel İsimlerinin Kısaltmaları var. ve Her hafta bu personellerin sıralaması değişmektedir. istediğim şey şu G Sutununa göre Her personel ayrı renkte gösterilecek.
Örnek vermek gerekirse
Z.S. Açık Gri
V.Ç. Beyaz
S.B. Açık Gri
Ö.B. Beyaz

yani her personel için renklendirme yapılacak ama renkler sadece 2 adet olacak. buradaki temel amaç personeli renklerle birbirinden ayırmak

Ekli dosyalar

Dosyanızı normal biçimde ekleyebilir misiniz? Kısıtlama sebebiyle rar'lı dosyaları açamıyorum.

Boyutu Fazla Olduğu için gelmiyordu o yüzden rarladım. verileri ve bazı sayfaları sildim hocam buyrun

Ekli dosyalar

Selamun Aleykum Dostlarım, ekte Sunduğum dosyaya göre;
G sutununda Personel İsimlerinin Kısaltmaları var. ve Her hafta bu personellerin sıralaması değişmektedir. istediğim şey şu G Sutununa göre Her personel ayrı renkte gösterilecek.
Örnek vermek gerekirse
Z.S. Açık Gri
V.Ç. Beyaz
S.B. Açık Gri
Ö.B. Beyaz

yani her personel için renklendirme yapılacak ama renkler sadece 2 adet olacak. buradaki temel amaç personeli renklerle birbirinden ayırmak
KOŞULLU Biçimlendirme formül kısmında =VE(DEĞİL($A1=" ");MOD(SATIR(A1);2)=0) Yazıp tanım alanınıda belirlerseniz renk olarak =$A1:$H1 zannedersem olur.

Malesef Hocam İstediğim bu değil hocam.

"G" sütunu demişsiniz fakat örnek dosyanızda "F" sütununda görünüyor.

Ek olarak bu işlem için bir yardımcı sütun + koşullu biçimlendirme kullanılabilir. Ya da makro ile hızlıca çözüme gidilebilir.

Yardımcı sütun + koşullu biçimeldirme ile ilgili çözüm dosyası ektedir.

Ekli dosyalar

Kod uygulaması yapmadım.

"AA" sütununda formül var. Biçimlendirme bu sütuna bakarak işlem yapıyor.

Geri