• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır numarası son rakamı 5 ve 10 olanları sıralamak

Excel Vers. ve Dili
2007
Günaydın arkadaşalari:hey:

Elimde 3000 satırlık kelimeler var. Amacım her 5 satırdan birinin arka planını renklendirmek.5-10-15-20-25...nolu satırlara göre sıralamak ve dolgu rengi vermek..fakat 2007 ofis teki süzgeçte böyle bir sıralama opsiyonunu bulamadım.
son rakamı 5 ve 0 olanlara göre süzmek arka planını boyamak ve tekrar büyükten küçüğe göre sıralama yaparak çözmek istedim .:redface:

yardımcı olur musunuz ? :yardim:
teşekkürler.

2003 formatında yüklermisin dosyayı.

Saygı nezaket gereği zarurettendir.
Arkadaşlar
.pardon 2003 istemiştin değil mi
bu cümlemden dolayı saygısızlık ettiysem özür diliyorum..Ben çok çabuk senli benli oluyorum..bu yüzden "sen" kelimesini sık sık kullanırım.. saygısızlığı düşünmem asla..
***Ayrıca sorumu iyi açıklayamadım herhalde ki sıralamanız yanlış olmuş...Ben satır numaralarına göre sıralamayı kast etmiştim..Yani "A" sütununa göre.. "A" sütununda geçen 5..10,,15,,20,,25...50
Bunlara göre bir sıralama ve her 5,0 la biten satırın arkaplanını renkli olsun ki takibi kolay olsun istedim..

Teşekkür.

Arkadaşlar bu cümlemden dolayı saygısızlık ettiysem özür diliyorum..Ben çok çabuk senli benli oluyorum..bu yüzden "sen" kelimesini sık sık kullanırım.. saygısızlığı düşünmem asla..
***Ayrıca sorumu iyi açıklayamadım herhalde ki sıralamanız yanlış olmuş...Ben satır numaralarına göre sıralamayı kast etmiştim..Yani "A" sütununa göre.. "A" sütununda geçen 5..10,,15,,20,,25...50
Bunlara göre bir sıralama ve her 5,0 la biten satırın arkaplanını renkli olsun ki takibi kolay olsun istedim..

Teşekkür.

55 mesajınız olmuş alıntı yazılarını farklı algılamayın
Kod:
Saygı nezaket gereği zarurettendir.
bu benim alıntı imzamdır. Bütün mesajlarımda bu yazı çıkmaktadır.

Diğer taraftan istediğinizi örnek dosyanızda A sutünundaki alacağınız bilgileri renkli işaretleyin ve B sutünuna olması gereken işlemleri yapın bir bakalım.

Merhaba,

Sorunuzu pek anlamadım ama koşullu biçimlendirme ile renklendirdim.

A sütunundaki rakamlar 5 ve 5 in katları ise renklenir. Yok eğer satır numarasına göre olacaksa formüldeki $A1 yerine SATIR() lafını kullanmak gerekir.

A1:B50 aralığı seçildikten sonra, Koşullu Biçimlendirme Formül :

Kod:
=MOD($A1;5)=0

Ekli dosyalar

Koşullu biçimlendirme ile denedim.."içeren metin"/0 ...olunca 102..103.. üde seçiyor..içeren metin 5 olunca 50 ye kadar iyi fakat 51..52.53..olunca işlem bozulmakta..Ben sadece 5 ve 5 in katlarının olduğu satırları ..2 sütun genişliğinde renklendirmek istiyorum

dosyayı ekte gönderiyorum...

rnek dosyanıza C1 hücresine
Kod:
=EĞER(SAĞDAN(SATIR(A1);1)="5";A1;"")&EĞER(SAĞDAN(SATIR(A1);1)="0";A1;"")

D1 hücresine
Kod:
=EĞER(SAĞDAN(SATIR(B1);1)="5";B1;"")&EĞER(SAĞDAN(SATIR(B1);1)="0";B1;"")

formülleri ekleyin ve aşağı doğru sürekleyin.

Tamam.. işte bu...good job.. That's it..You are great as usual..
Teşekkürler...

Koşullu biçimlendirme ile denedim.."içeren metin"/0 ...olunca 102..103.. üde seçiyor..içeren metin 5 olunca 50 ye kadar iyi fakat 51..52.53..olunca işlem bozulmakta..Ben sadece 5 ve 5 in katlarının olduğu satırları ..2 sütun genişliğinde renklendirmek istiyorum

Gönderdiğim dosyayı incelediniz mi?

birşey anladıysam arap olayım :)

şimdi benim yaptığım işe yaradı mıııı yaramadı mıııı, gelde anla :)

Necdet Yeşertener in verdiği :

Bu formülde istediğin gibi çalışır.
A ve B sütunlarını seç
Koşullu biçimlendirmenin Formül Kısmına
=MOD($A1;5)=0 Yaz
Biçimini ayarla
Tamamdır..

bu işlem sonunda A ve B Sutunlarını seçerek Renk Dolgusunu Dolgu Yok Yap.

işe yaradı.. sorun çözüldü.. fakat bu sayfa neden aynı başlık altında görüntülenemiyor.. Yeni başlık mı açıldı.. anlayamadım..??? !!!!Teşekkürler..

Son düzenleme:
Geri