Satır numarası 0 dan yada başka bir karakterden başlayabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Merhaba uzmanlarım. Excelde bazen bir şeye ihtiyaç duyuyorum.
Hani sütun isimleri A , B , C , D ... diye adlandırılır ve
satır isimleri de 1 , 2 , 3 , .. diye sıralanır ya;
Satırların isimlerini 1 den değil de 0 dan başlatacak şekilde değiştirebilirmiyiz? Yani ikinci satırın isminin 1 olarak başlayıp devam etmesini istiyorum.
Neden diye sorarsanız bir örnek vereyim. 1 satıra ürün kodu kelimesini yazıyorum. Ve 2. satırdan itibaren, ürünlerin kodlarını sıralıyorum. ürün1 , ürün2 , ürün3 diye..dolayısı ile satır numarası ile kod numarası birbirini tutmuyor. Eğer bunlar birbirini tutarsa, yani ikinci satırın ismi 1 olursa, benim için ikinci bir kontrol olmuş olur. Saygılar izci

Excel Vers. ve Dili
2007
Istediginiz buysa kolay asagidaki dosyayi inceleyin
kolay gelsin

Paranormal..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Hayır değerli paranormal, excel dosyasında sabit olan satır numaraları var ya, en soldakiler 1 , 2 , 3 diye 65536 ya kadar giden. Onlardan bahsediyorum. Bu numaraları 0 dan başlatma imkanı var mı?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
"Excel'in kodlarını değiştirebilir misiniz" diye soruyorsunuz galiba:)

Excel Vers. ve Dili
2007
Hayır değerli paranormal, excel dosyasında sabit olan satır numaraları var ya, en soldakiler 1 , 2 , 3 diye 65536 ya kadar giden. Onlardan bahsediyorum. Bu numaraları 0 dan başlatma imkanı var mı?

Anladim, kardesim, olup olmadigini ben de bilmiyorum arastirmak lazim. zannedersem excelin kendi kodlari sabittir herhalde..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Değerli Yusuf44 beni gülümsettiniz. Değerli paranormal ilginiz için teşekkür ederim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bahsettiğiniz değerler varsayılan değerlerdir. Kullanıcı tarafından değiştirilemez.

Fakat alternatif olarak Araçlar-Seçenekler menüsünden "Satır ve Sütun Başlıkları" seçeneğini pasif yaparak bu sıralamayı kendiniz oluşturabilirsiniz.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Satırların isimlerini 1 den değil de 0 dan başlatacak şekilde değiştirebilirmiyiz? Yani ikinci satırın isminin 1 olarak başlayıp devam etmesini istiyorum.
Neden diye sorarsanız bir örnek vereyim. 1 satıra ürün kodu kelimesini yazıyorum. Ve 2. satırdan itibaren, ürünlerin kodlarını sıralıyorum. ürün1 , ürün2 , ürün3 diye..dolayısı ile satır numarası ile kod numarası birbirini tutmuyor. Eğer bunlar birbirini tutarsa, yani ikinci satırın ismi 1 olursa, benim için ikinci bir kontrol olmuş olur. Saygılar izci
.

A2 HÜCRESİNE:

Kod:
=ROW()-1
=ROW(A2)-1
Vaya:

Kod:
=SATIR()-1
=SATIR(A2)-1
yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Değerli yurttaş uzmanım teşekkür ederim ilginize , fakat ben excel dosyasının kendi üzerindeki satır numaraları var ya, onları 0 dan başlatabilir miyiz diye dormuştum.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Değerli yurttaş uzmanım teşekkür ederim ilginize , fakat ben excel dosyasının kendi üzerindeki satır numaraları var ya, onları 0 dan başlatabilir miyiz diye dormuştum.
.

Bildiğim kadarı ile Excel'in öyle bir özelliği yok.

Ya gösterirsiniz 1'den başlar. Ya da göstermezsiniz kenarda hiç bir sayı olmaz.

.

Excel Vers. ve Dili
2007
Yurttas kardesim dogru söylüyor, söyle de düsünebilirsiniz.
Mesela, dünyada hiçbir yerinde rakamlar sifirdan baslamaz, 1 den 9 ve 0 a kadardir.
Yanlismiyim? acaba

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ayrıca böyle bir şey olsa bile excel'in tüm yapısı değişeceğinden bir dosya için koca programı alt üst etmenin gereği yok diye düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
Alternatif olarak; 1. satıra sütun başlıklarını yazmayın direk ürünün kodunu yazarak başlayıp devam edin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Yurttas kardesim dogru söylüyor, söyle de düsünebilirsiniz.
Mesela, dünyada hiçbir yerinde rakamlar sifirdan baslamaz, 1 den 9 ve 0 a kadardir.
Yanlismiyim? acaba
Haklısınız değerli paranormal, 0 olması şart değil; örnek (x) de olabilir.
Bütün değerli arkadaşlar, çözüm olmasa bile ilgilenilmesi çok güzel. Bazen insan "aklımda kalacağına işi bilenine sorayım" diye düşünüyor. Saygılar selamlar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Ayrıca böyle bir şey olsa bile excel'in tüm yapısı değişeceğinden bir dosya için koca programı alt üst etmenin gereği yok diye düşünüyorum.
Haklısınız değerli yusuf44, zira programın içeriği ile oynamak, başka hatalara sebep olabilir. Bu tür fikir alışverişinde bulunmak, insanın görüşünü açar. Sağolun.