• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır içlerindeki benzer kısımları ayıklamak

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2007 - Türkçe
Merhaba,

satırın içlerindeki verilerden "tel" ile başlayan 20 hanelik kısmı ayıklayarak başka sayfada toplamak istiyoruz buna göre basit bir makro oluşturulabilir mi?

eke dosyayı koydum ayrıntılı açıklama dosyanın içinde yazıyor.

yardımcı olursanız çok sevinirim.

teşekkürler.

Ekli dosyalar

gönderdiğiniz linkler için teşekkürler. hepsini inceledim fakat ne yazıkki tam olarak benim işimi görmüyor.

nedeni telefon numaralarını almak istediğimiz satırlarda aynı zamanda tc kimlik no gibi başka numerik veriler de bulunması. biz sadece telefon numaralarını almak istiyoruz. bu sebeple TEL ile başlayan kısımdan itibaren sıradaki 20 karakterlik kısımdaki numerik verileri almamız gerekiyor.

acaba verilen linklerdeki makrolar bu şekilde revize edilebilir mi?

Ekli dosyanızı inceleyiniz.:cool:
=PARÇAAL(B2;MBUL("TEL";B2);20)

Ekli dosyalar

formül için teşekkürler evren bey fakat telden sonraki kısmın tamamını aldığı için bizim almak istemediğimiz numaralar da alınmış oluyor. bu sebeple alınacak karakter sayısını kısıtlamak mümkün mü acaba? yani "tel" ibaresinden sonraki 20 hane olarak formül yazılabilir mi?

Son düzenleme:
formül için teşekkürler korhan bey fakat telden sonraki kısmın tamamını aldığı için bizim almak istemediğimiz numaralar da alınmış oluyor. bu sebeple alınacak karakter sayısını kısıtlamak mümkün mü acaba? yani "tel" ibaresinden sonraki 20 hane olarak formül yazılabilir mi?
Bu konuda korhan bey mesaj yazmadı ki.

yanlışlık olmuş kusura bakmayın düzelttim :)

elinize sağlık. çok teşekkür ederim.

Geri