• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır içerisinden parça alma

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
merhaba,

A1 hücremde "3234212, Bayrakli - İzmir / Türkiye" yazıyor.
Bu hücredeki ilçe olan Bayraklı 'yı B1'e, il olan İzmir'i de C1'e yazdırmamı sağlayacak formül nedir acaba yardımcı olur musunuz.

Not: virgül öncesi sayı posta kodu olduğu için her seferinde aynı sayıda basamak değil. virgül sonrası 1 boşluk her seferinde var. sonrası zaten
"ilçe - il / Ülke" formatında. bana ilçe ile il yeterli.

Saygılarımla,

Merhaba ,

Örnek dosya koyabilirseniz yardımcı olabilirim. Koyamam diyorsanız, Veri menüsünden metni sütunlara dönüştür adı altında bir sekme var. İhtiyacınızı oradan giderebilirsiniz.

Syg.

Merhaba ,

Örnek dosya koyabilirseniz yardımcı olabilirim. Koyamam diyorsanız, Veri menüsünden metni sütunlara dönüştür adı altında bir sekme var. İhtiyacınızı oradan giderebilirsiniz.

Syg.

Merhaba,
örnek dosyayı şuraya yükledim.

http://dosya.co/lwtqtv6rzfw5/Kitap1.xlsx.html

D24 hücresindeki bilgilerdeki ilçeyi F23'e, ili de F24'e yazdırmaya çalışıyorum.

D12'deki bilgileri yapabildim. F12 ve F13'e yazdırabildim. Ama il ve ilçeyi beceremedim.
Teşekkürler.

merhaba,

A1 hücremde "3234212, Bayrakli - İzmir / Türkiye" yazıyor.
Bu hücredeki ilçe olan Bayraklı 'yı B1'e, il olan İzmir'i de C1'e yazdırmamı sağlayacak formül nedir acaba yardımcı olur musunuz.

Not: virgül öncesi sayı posta kodu olduğu için her seferinde aynı sayıda basamak değil. virgül sonrası 1 boşluk her seferinde var. sonrası zaten
"ilçe - il / Ülke" formatında. bana ilçe ile il yeterli.

Saygılarımla,
İlçe için:

Kod:
=KIRP(PARÇAAL(A1;BUL(", ";A1)+2;BUL(" - ";A1)-BUL(", ";A1)-1))
İl için:

Kod:
=KIRP(PARÇAAL(A1;BUL(" - ";A1)+3;BUL(" / ";A1)-BUL(" - ";A1)-2))

Çok teşekkürler Yusuf bey, aynı günde 2. kez yardımıma koştunuz.
Elinize sağlık.

Geri