• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır eklendiğinde üst satırdaki formüllerin eklenen satıra yazılması?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 03,07
Merhaba, yanda b2 hücresinden b20 hücresine kadar c ve d sütunlarını toplayan bir formül mevcut. Benim sorum şu ; araya birkaç satır eklediğimde eklediğim satırlara formülün otomatik yazılmasını istiyorum. örneğin; 10.satır üzerine bir satır eklediğimde eklediğim satırda da formül olmasını istiyorum. Mümkünse makrosuz yapabilirmiyiz? Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Selamlar,

B2 hücresini seçin VERİ-LİSTELE menüsünü kullanarak tablonuzu liste haline dönüştürün. Bu şekilde satır eklediğinizde formüller otomatik olarak eklediğiniz satırada uygulanacaktır.

Ya da satır seçip kopyala komutunu verdikten sonra eklemek istediğiniz kadar satır seçip seçili alan üzerinde sağ klik yapın. Açılan menüden "Kopyalanan Hücreleri Ekle" komutunu uygulayın.

Günaydın Korhan Bey,
Çok teşekkür ederim liste yöntemiyle istediğim gibi oldu. Bu yöntemi office07 de kullanmak isteyen arkadaşlar ;
Ekle > Tablolar > Tablo yolunu izleyebilirler...

Günaydın Korhan Bey,
Çok teşekkür ederim liste yöntemiyle istediğim gibi oldu. Bu yöntemi office07 de kullanmak isteyen arkadaşlar ;
Ekle > Tablolar > Tablo yolunu izleyebilirler...

Merhabalar,
liste oluştur yöntemi yeni çalışmalar için işliyor yani yeni bir çalışma öncesi çalışma alanımı listeye dönüştürünce eklenen hücrelere formüller kopyalanıyor fakat mevcut herhangi bir tabloyu liste haline getirdiğimde eklenen satırlara formüller kopyalanmıyor.

aynı yönteme ihtiyacım var bir farkla open office kullanıyorum işyerinde?? open officete ne veri ile nede ekle ile sizin ulaştığınız sonuca ulaşabildim.. daha önce oo kulanan varsa nasıl yapabileceğimi söyleyebilirmi? yada ms officeten listeleyip kaydetsem sonuç alabilirmiyim??

Geri