• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır atlayarak renklendirme

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar hayırlı akşamlar.

Excel sayfamda veri çok olduğu için satırın takibi zor oluyor.

Benim yapmak istediğim bir butona bağlayarak A2 satırından L500 satırına kadar bir atlayarak gri renk olarak satırları renklendirmek istiyorum.

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
Sub Renklendir()

Dim i As Integer

Range("A1:L500").Interior.ColorIndex = 0

For i = 2 To 500 Step 2
        Cells(i, "A").Resize(1, 12).Interior.ColorIndex = 16
    Next i

End Sub

.

Ömer Bey ilginize çok teşekkür ediyorum, çok güzel oldu.

Renk kodu olarak 16 rakamı koyu gri rengi yapıyor, açık gri renginin kod numarasını bulamadım, açık gri renginin kodu kaç numara acaba?

Rica ederim.

15 yazarak deneyin.

Çok teşekkür ediyorum, hayırlı geceler hayırlı bayramlar.

Merhabalar ASLAN Bey.
Makro kullanmadan, koşullu biçimlendirme -> formül kullan seçeneğinde =TEKMİ(SATIR()) ya da aynı şekilde =ÇİFTMİ(SATIR()) formülleriyle istediğiniz renkleri ayarlayabilirsiniz.

Ömer Bey valla bu da süper oldu, ilginiz için çok teşekkür ediyorum hayırlı geceler hayırlı bayramlar.

Sayın Ömer Baran Bey küçük bir sorum olacak.

Listedeki veriler bazen çoğalıyor bazen azalıyor, görüntü kirliliği olmaması amacıyla listedeki en son dolu hücreye kadar birer atlayarak renklendirme koşullu biçimlendirmede nasıl bir formül uygulanması gerekir?

Ekli dosyalar

A'dan L sütununa kadar sütunlar seçili iken koşullu biçimlendirme -> formül kullan kısmına aşağıdaki formülü uyulayıp, renk seçerek işlemi tamamlayın.
Kod:
=VE($A1<>"";ÇİFTMİ(SATIR()))
Koşullu bizimlendirmeyi ayarladığınız ekranda "Uygulama hedefi" kısmında =$A:$Lyazdığını kontrol edin.

Ömer Bey valla süper oldu, Allah razı olsun, hayırlı geceler.

Bilmukabele, sağlıcakla.

Geri