• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır aktarma

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi akşamlar;
F8 Hücresinde süzme işlemi yaparak çıkan satırı çift tıkladığımda " A - F " aralığının AKTAR sayfasına gitmesi ; örnekleyecek olursak F11 hücresine tıkladığımda o satırın AKTAR sayfasına geçmesi. Ve aktarılan satırların alt alta devam etmesi. örnek kod buldum ancak revize edemedim.
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
On Error Resume Next
    If Intersect(Target, Range("F2:F65536")) Is Nothing Then Exit Sub
        Set S1 = ThisWorkbook.Worksheets("AKBANK")
        Set S2 = ThisWorkbook.Worksheets("AKTAR")
        satırr = Target.Row
        If S1.Cells(satırr, "a") <> "" Then
        If S1.Cells(satırr, "F") = "" Then sonsatir = S2.Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
        If S1.Cells(satırr, "F") <> "" Then sonsatir = S1.Cells(satırr, "F")

S2.Cells(sonsatir, "a") = S1.Cells(satırr, "a")
    S2.Cells(sonsatir, "b") = S1.Cells(satırr, "b")
    S2.Cells(sonsatir, "c") = S1.Cells(satırr, "c")
    S2.Cells(sonsatir, "d") = S1.Cells(satırr, "d")
    S2.Cells(sonsatir, "e") = S1.Cells(satırr, "e")
    S2.Cells(sonsatir, "f") = S1.Cells(satırr, "f")

S2.Cells(sonsatir, "F") = sonsatir
       S1.Cells(satırr, "F") = sonsatir
        End If
End Sub

Ekli dosyalar

• örnek resim.jpg
    örnek resim.jpg
    143.4 KB · Görüntüleme: 4
  • ornekk.xlsm
    ornekk.xlsm
    25.3 KB · Görüntüleme: 19
Ekli dosyaları göremediğimden yine afaki olacak ama, bu F sütununda çift tıkladığınız satırı komple kopyalayıp, Aktar sayfasına alt alta yapıştırır.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Rows(Target.Row).Copy Sheets("AKTAR").[F65536].End(xlUp).Offset(1, -5)
End Sub

Yada belirli bir alanı aktarabilirsiniz. F sütunuda çift tıklama yapıldığında, çift tıklama yapılan satırın 1 - 6 nolu sütunlarını Aktar sayfasına yapıştırır, gibi..

Kod:
Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 6)).Copy Sheets("AKTAR").[F65536].End(xlUp).Offset(1, -5)
End Sub

sorunsuz çalışıyor

Yada belirli bir alanı aktarabilirsiniz. F sütunuda çift tıklama yapıldığında, çift tıklama yapılan satırın 1 - 6 nolu sütunlarını Aktar sayfasına yapıştırır, gibi..

Kod:
Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 6)).Copy Sheets("AKTAR").[F65536].End(xlUp).Offset(1, -5)
End Sub
Teşekkürler;ikise güzel çalışıyor. kullanır iken farkettim, aktardığım satırı tekrar kullanmayacağım, aktardıktan sonra da ilgili satırı ANASAYFADAN da silmek mümkün olabilir mi?

Teşekkürler;ikise güzel çalışıyor. kullanır iken farkettim, aktardığım satırı tekrar kullanmayacağım, aktardıktan sonra da ilgili satırı ANASAYFADAN da silmek mümkün olabilir mi?

kırmızı satırları ekledim.:cool:

Kod:
[B][COLOR="Red"]Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 6)).Delete xlUp
Cancel = True[/COLOR][/B]
End Sub

Sorunsuz çalışıyor

kırmızı satırları ekledim.:cool:

Kod:
[B][COLOR="Red"]Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 6)).Delete xlUp
Cancel = True[/COLOR][/B]
End Sub

Teşekkür Ederim Sorunsuz çalışıyor. Bu şekilde çalışabiliyorum. Sadece öğrenmek için soruyorum. işlemi satır satır sorunsuz aktarabildiğimiz gibi , mesela aynı anda 10-15 satırı seçip tek tıklama ile de aktarıp - silme gibi özellikte mümkün mü ? iyi çalışmalar.

Teşekkür Ederim Sorunsuz çalışıyor. Bu şekilde çalışabiliyorum. Sadece öğrenmek için soruyorum. işlemi satır satır sorunsuz aktarabildiğimiz gibi , mesela aynı anda 10-15 satırı seçip tek tıklama ile de aktarıp - silme gibi özellikte mümkün mü ? iyi çalışmalar.

O nasıl olcak!?Zaten seçtiğinizde tek tıklama oluyor.Ama şöyle bir şey olur.Satırları seçip bir butona tıklayıp aktarabilirsiniz.:cool:

teşekkürler

O nasıl olcak!?Zaten seçtiğinizde tek tıklama oluyor.Ama şöyle bir şey olur.Satırları seçip bir butona tıklayıp aktarabilirsiniz.:cool:

teşekkürler; dediğiniz gibi gerekirse , çoklu aktarım için butonla sorun çözülebilir. Hayırlı günler.

Geri