• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı veri alma rapor için yardımlarınızı bekliyorum

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba,
Excel sayfamda data sayfam bulunmakta, burdaki verilerin rapor sayfasında
belirtilen koda göre ilgli hücrelere verileri çekebilmesini istiyorum, data sayfası
sürekli değişecek ve koda göre bilgileri çekebilmesini istiyorum. Örnek dosyayı ekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Excel sayfamda data sayfam bulunmakta, burdaki verilerin rapor sayfasında
belirtilen koda göre ilgli hücrelere verileri çekebilmesini istiyorum, data sayfası
sürekli değişecek ve koda göre bilgileri çekebilmesini istiyorum. Örnek dosyayı ekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekteki Function larla işleminizi yapabilirsiniz. eğer aranan değer 989 ve 1989 gibi oluyorsa Deger = "Deneme:*" formulundeki * işaretini ? işareti olarak değiştirin.

Kod:
Function AUP(aranan)
Set S1 = Sheets("DATA")
Deger = "Deneme:*" & aranan
a = S1.Range("A:A").Find(What:=Deger, LookAt:=xlWhole).Row
AUP = S1.Cells(a + 6, "C").Value
End Function

Function AGOOD(aranan)
Set S1 = Sheets("DATA")
AGOOD = S1.Cells(a + 7, "C").Value
End Function

Function APNG(aranan)
Set S1 = Sheets("DATA")
APNG = S1.Cells(a + 8, "B").Value
End Function

Son düzenleme:
Verdiğin kodları nasıl kullanıyoruz acaba, modul içersine yazıyoruz yardımcı olursan sevinirim

Modül kısmına yazdım fakat fonksiyon olarak çağırdığımda hücre değerini yazıyorum sonuç hep 1 geliyor, data sayfasından veriyi çekmiyor !

Modül kısmına yazdım fakat fonksiyon olarak çağırdığımda hücre değerini yazıyorum sonuç hep 1 geliyor, data sayfasından veriyi çekmiyor !

Veriyi Çektiğiniz değer %100 bu sayısal olarak 1 eşit hücre biçimini % yaparsanız veriler doğru gelicektir. test etmek için alması gereken rakamı değiştirin.

AUP
AGOOD
APNG

üçünüde ayrı ayrı kullanacaksınız.

Çok teşekkür ederim "1 = %100"
Birde bu şekilde 100 adet kod daha kullanacam veride değişecek acaba ne önerirsin

Çok teşekkür ederim "1 = %100"
Birde bu şekilde 100 adet kod daha kullanacam veride değişecek acaba ne önerirsin

Değişecek olan Veri ile ne istediğiniz yukarıdaki ornekte olduğu gibi açıklamalarla dosya yuklerseniz sisteme kodla işlemler çözülebilir.

Geri