• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

şartlı toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sinful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sinful

Banned
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Arkadaşlar merhaba,

Exceli çok detaylı bilmiyorum. Şartlı toplam ile ilgili bir sorum olacak. Bir excel sayfasında B2:B3000 arasında "HAKAN" , D2: D3000 arasında "A" veya "B" yazılı olan hücrelerde A2:A3000 arasındaki değerleri topla Nasıl ifade edebilirim? Yardımlarınız için minnettar olacağım.

Ayrıca aynı kritelerdeki bu hücreleri saydırmam da gerekiyor nasıl yapabilirim?

Teşekkürler

Son düzenleme:

İdris Bey ilgili dosyada aradığımı bulamadım. Formülü şu şekilde yazdım ama olmadı
=SUMPRODUCT(('CH 1-1 TRANSFER'!$B$2:$B$3000="HAKAN")*(OR('CH 1-1 TRANSFER'!$D$2:$D$3000="A";'CH 1-1 TRANSFER'!$D$2:$D$3000="B"))*('CH 1-1 TRANSFER'!$A$2:$A$3000))

ancak benim sorunum D sütunun da aratacağım "A" veya "B" değişkeni Bu kafamı karıştırıyor. Sumproduct içerisinde nasıl ifade etmeliyim

.

Kod:
=SUMPRODUCT(('CH 1-1 TRANSFER'!$B$2:$B$3000="HAKAN")*('CH 1-1 TRANSFER'!$D$2:$D$3000="A")[COLOR="Red"]+[/COLOR]('CH 1-1 TRANSFER'!$D$2:$D$3000="B")*('CH 1-1 TRANSFER'!$A$2:$A$3000))

Şeklinde deneyin.

.

İdris Bey çok teşekkür ederim formülünüz çalıştı:)

İdris Bey benimde bir ricam olacak araç plakaları c sütununda resmi veya kiralık olduğu I sütununda ve verilen litre ise h sütununda benim isteğim şu örneğin 01.01.2016 tarihinde genel toplamını, resmi araçların aldığı yakıtın(yakıt tek çeşit motorin) ve kiralık araçların aldığı yakıtın litre toplamını almak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.

Üstadım tarih ve sayısal verilerde ne gibi kirlilik var anlayamadım ve formül kullanmada çok acemiyim

.

Tarihler veya sayılar tarih ve sayı gibi görünmelerine rağmen tarih veya sayı değillerse biz buna data kirliği deriz.
Örneğin dosyanızdan:

1.01.2016 tarih.
01.01.2016 tarih değil.

Hocam eline sağlık o günün genel toplamı çok güzel olmuş ayrıca sayenizde birşey daha öğrendim ama ben en son sütuna yani aracın durumu (KİRALIK - RESMİ) yazacam benim isteğim aynı tarihte kiralık toplamını da almak

Geri