• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı sayma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adsar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Selamlar,

uğraştım ama olmadı, siz değerli insanlardan yardım talep ediyorum.

örneğimi yazıyorum,

A1 de yazan değer = 1
A2 de yazan değer = 1
A3 de yazan değer = 1
A4 de yazan değer = 0
A5 de yazan değer = 0
A6 de yazan değer = 0
A7 de yazan değer = 0
A8 de yazan değer = 0
A9 de yazan değer = 0
A10 de yazan değer = 1
A11 de yazan değer = 1
A12 de yazan değer = 1

arkadaşlar,öyle bir formul olmalı ki A1 ile A12 arasında ardı ardına 6 adet "0" denk geldiğinde bu "0" lardan önceki 1leri saymamalı,
yani yukaridaki verilere ve anlatmak istediğim şeye göre 1 lerin sayısını bana 3 olarak vermeli.

olursa çok sevinicem gerçekten

Örneğinizde anlattığınız kontrolü ; bu hücrelere bir değer yazarken mi yapmak istiyorsunuz.
Formül dediğiniz şey nerede olması lâzım ki; bu durumu kontrol etsin?

Daha açıklayıcı olursanız veya örnek bir dosya ekleyip orada olması gerekenleri anlatırsanız, daha kolay yardım alabilirsiniz.

A13 hücresinde formül olabilir.verilen kısıtı burada kontrol edebilir.

olayın özü şu,bir şirketin şehirdışında(ş.d) çalışanları var ve her şehirdışı(ş.d) mesaisi için 1 gün şehir dışısı veriliyor,
mesai saatlaerini,izinlerini,günlük harcırahlarını ve şehir dışılarını excel tablosuna kaydediyor,aysonunda sisteme verileri giriyoruz.
şehirdışı haklarını hesaplarken bazı istisnalar var bunlarda çok zaman alıcı.
mesela şehirdışındaki bir personel proje devam ederken,izin alıyor ve 5 gün projeden uzak kalıyor,eğer 6.gün orada olmazsa o güne kadarki ş.d si yanıyor.
30 günlük şehirdışısına 15 gün veriyoruz.
aysonunda 25 gün şehirdışısı hakeden birisi (1ocak-31ocak) 30u tamamlamadığı için gelecek ay 5gün ş.d sını tamamlamasını bekliyoruz ve bir sonraki aya ş.d hakedişini alıyor.
bir personel ş.d projede çalışırken projenin tamamlanması sonucu projeyi terk ediyorsa o ay hakettiği ş.d 30u tamamlamasına gerek kalmadan veriliyor yani (1ocak-17ocak) 2gün ş.dışı haketmiş oluyor.
şirket der ki, ilk15gün ş.dışı benim,ondan sonraki ş.dışı işçinin ama 30u tamamlamak kaydıyla.

inşallah anlatabilmişimdir.

Geri