• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı Satır Gizleme

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Ekte bulunan örnekte açıklama yapmaya çalıştım. D sütununda bulunan hücrelerdeki değerler eğer "sıfır" ise o satırları gizlemek istiyorum. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub GİZLE()
    Dim X As Long

Application.ScreenUpdating = False

Cells.EntireRow.Hidden = False

For X = 2 To Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row
        If Cells(X, "D") = 0 And Cells(X, "D") <> "" Then Rows(X).Hidden = True
    Next

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Hocam şöyle bir sıkıntı oldu satır 2 den D sütununda bulunan son "sıfır" rakamı olan hücre dahil gizleme yapıyor. Benim yapmak istediğim sadece d sütununda "sıfır" olan satırları gizleme yapmak.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kodu güncelledim. Tekrar deneyiniz.

Elinize Sağlık Korhan Hocam çok güzel bir şekilde çalışıyor. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar

Bu verdiğinz kodu tüm sayfalarda çalıştırmak

Merhaba Korhan bey çok sağolun anlattıklarınızdan çok istifade ettim. Benimde böyle bir sorunum vardı forumu baya bir araştırdım ve bu verdiğinz kod işimi hallediyor ancak benm excelimde 12 tane sayfa var ben bunun 11 tanesinde bu işlemi yapmak istiyorum bu makroyu sayfaya kaydedince sadece o sayfada işlem yapıyor bir seferde diğer sayfalarda da yapmasını nasıl sağlarız. Bu macro kodunda satırları gizliyor satırları silmesi nasıl olur. eğer ayrdımcı olabilirseniz çok sevinirim sabahtan beri forumda bu konuları inceliyorum.

Korhan üstadım elinize sağlık... Kod güzel olmuş .... Aynen kullandım.... Yanlız bende aralık 650 satır... çok yavaş çalışıyor bu yüzden... Hızlandırma şansımız varmı......

Satır gizleme açma

Kıymetli hocalarım. Benim de buna benzer bi problemim var. Giriş sayfasına veri giriyorum. Bu sayfam sabit. Yazdır sayfasında boş kalan ara satırların gizlenmesini veri girilirse görnmesini istiyorum. Gizlemeyi hallettim ama otomatik açmayı beceremedim. dosyam ekte yardımcı olur musunuz.

Ekli dosyalar

Merhaba hocam satır gizlemeyle ilgili benim de benzer sorunum var.E sütunundaki değerler 0 ise o satırı gizlemesini istiyorum.Rica etsem yardım edebilir misiniz??

Ekli dosyalar

"YAPMAK İSTEDİĞİM D SÜTUNUNDA BULUNAN HÜCRE DEĞERİ "SIFIR" 0 OLAN SATIRLARI KOD İLE GİZLEMEK İSTİYORUM.DİĞER BUTON İLE GÖSTERMEK İSTİYORUM. Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

"YAPMAK İSTEDİĞİM D SÜTUNUNDA BULUNAN HÜCRE DEĞERİ "SIFIR" 0 OLAN SATIRLARI KOD İLE GİZLEMEK İSTİYORUM.DİĞER BUTON İLE GÖSTERMEK İSTİYORUM. Teşekkür ederim
D sütununda bir şey yok.! C sütununda olmasın sıfırlar!!

Değeri sıfır olan satırlar gizlensin..

Özür dilerim hata benim.istediğimiifade edemedimŞimdiki dosyada düzelttim.
"YAPMAK İSTEDİĞİM HÜCRE DEĞERİ "SIFIR" 0 OLAN SATIRLARI KOD İLE GİZLEMEK İSTİYORUM.DİĞER BUTON İLE GÖSTERMEK İSTİYORUM.

Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

C sütunumu sorgulanacak,yoksa diğerleride sorgulanacak.Anlaşılmıyor.:cool:

Evet bu dosyada C sütunu;Aslında ben o makroyu ekteki dosyadaki;
D22 satırından itibaren değerler "0" a eşit olunca ben gizle butonuna basıp gizleyeyim.Göstere basınca göstersin.İlginize teşekkür ediyorum..

Ekli dosyalar

Afedersiniz E22 sütunu taranıp,ilgili satırlar gizlenip gösterilecek.
Tekrar özür dilerim.

Afedersiniz E22 sütunu taranıp,ilgili satırlar gizlenip gösterilecek.
Tekrar özür dilerim.
Estafurullah.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub gizle59()
'coder:evrengizlen@hotmail.com
Dim sat As Long, i As Long
sat = Cells(Rows.Count, "E").End(xlUp).Row
For i = 22 To sat
    If Cells(i, "E").Value <> "" And Cells(i, "E").Value = 0 Then
        Rows(i).Hidden = True
    End If
Next i
End Sub
Sub göster()
'coder:evrengizlen@hotmail.com
sat = Cells(Rows.Count, "E").End(xlUp).Row
Rows("22:" & sat).Hidden = False

End Sub

Ekli dosyalar

İlginize çok teşekkür edeirim sayın Orion1.Günlerdir bu dosya ile uğraşıyorum.56 yaşında biri olarak hala öğrenme arzusu var.Yapmak istediğim çok şey var ama örne ve dstek lazım.Aslında ben bunu VBA kodu ile User formunda yapmak istiyorum ama ömrüm yetmez sanırım.Tekrar teşekkür ederim.Kolay gelsin....İyi geceler..

çok pardon

merhaba çok pardon nöbet programı yazmmya çalışıyorum fakat bir yerde takıldım tabloda
toplam olarak her saatte kaç tane K Kaçtane Ç nöbeti tutmuştur bir kişi bunun cewabını bulamadım eğersay etopla denedim ama onlar aralık istiyor fakat benim ayrı ayrı hücreler mevcut nasıl toplayacağğımı bulamadım..
yani farklı hürelerde bulunan K ve Ç değerlerini toplamak istiyorumm..

Ekli dosyalar

merhaba çok pardon nöbet programı yazmmya çalışıyorum fakat bir yerde takıldım tabloda
toplam olarak her saatte kaç tane K Kaçtane Ç nöbeti tutmuştur bir kişi bunun cewabını bulamadım eğersay etopla denedim ama onlar aralık istiyor fakat benim ayrı ayrı hücreler mevcut nasıl toplayacağğımı bulamadım..
yani farklı hürelerde bulunan K ve Ç değerlerini toplamak istiyorumm..
Bu konu cevap almış ve kapanmıştır.
Siz sorunuz için yeni bir başlık açarak sorunuzu sorunuz.:cool:

Sayın Orion1,
Dosyada değerleri değiştirdiğimde yani sıfırladığımda yazdığınız kod istediğimiz gibi çalışmadığını gördüm.Yani değerleri sıfırladığmda.Sizde deneyip görebilirsiniz.Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri