Şartlı Liste hazırlama

Excel Vers. ve Dili
2003-tÜRKÇE
merhaba arkadaşlar,
ekteki dosya üzerinde aşağıdaki yapmak istediğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

Şimdiden çok teşekkürler
Burada yapmak istediğim şu; Amacım yüzlerce liste içerisinde birkaç kriter ile yeni bir liste yaratmak
1-Burda "tür" lerin kaçartane alduğunu ayrı ayrı hesaplamak (örnekte, 6 Önemli, 14 diğer var)
2- "tür" kodu "önemli" olanların kopyalanarak (yada kesilerek) Sayfa2 ye yapıştırılması
3- kalan listede kaç satır varsa (örnekte 14) bunun yarısı kadar (örnekte 7 adet) seçme yapacaz ama bu seçmeyi önce "ek" sütununda 100 kodlu olanları (3 adet) alacaz sonrada kalan 4 taneyi miktar sütnundaki büyükten başlanarak ayırmasını ve sayfa3 e yapıştırmasını istiyorum
4- sayfa3 taşınan yeni listeyi de "tür " sütununa göre yenide Sıra numarası vermesini istiyorum

İşlem soncu olması gerekeni Sayfa3 e kopyaladım

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
======
3- kalan listede kaç satır varsa (örnekte 14) bunun yarısı kadar (örnekte 7 adet) seçme yapacaz ama bu seçmeyi önce "ek" sütununda 100 kodlu olanları (3 adet) alacaz sonrada kalan 4 taneyi miktar sütnundaki büyükten başlanarak ayırmasını ve sayfa3 e yapıştırmasını istiyorum
======

1 ve 2 tamam. önemli ve diğer olarak süzdük. 3 de 14 adet diğer kodlu değerler çıkıyor ya. bunuda 100 krıterine göre ayırmaktada sorun yok. Fakat anlamadığım, ki herkez de bu şekilde düşünecektir!!! bu 14 sonucunda 7 adedini neye göre seçeceğiz. bunu bilmeden bu işlemi yapmak zor. ekli dosyayı bir incele istersen...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-tÜRKÇE
======
1 ve 2 tamam. önemli ve diğer olarak süzdük. 3 de 14 adet diğer kodlu değerler çıkıyor ya. bunuda 100 krıterine göre ayırmaktada sorun yok. Fakat anlamadığım, ki herkez de bu şekilde düşünecektir!!! bu 14 sonucunda 7 adedini neye göre seçeceğiz. bunu bilmeden bu işlemi yapmak zor. ekli dosyayı bir incele istersen...
Hocam Önemlileri aldık geriye 14 veri kaldı, ardından kalanlardan kriteri 100 olanları da aldık bunlarda 3 adet geriye 11 tane veri kaldı bunlarında yarısı 5,5 olduğundan 6 ya tamamlayıp miktara göre büyükten küçüğe almamız gerekiyor.

yardımlarınız için teşekkürler