• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı ara toplam

Excel Vers. ve Dili
exl 2003 Eng
Merhaba arkadaslar, herkese kolay gelsin.

Sorum şu: süzme işleminde şartlı ara toplam ve genel toplam yapılabilirmi. Yani Subtotal ve if fonksiyonları birleştirilebilirmi?

Merhaba,

Örnek dosya eklermisiniz..

mERHABA SAYIN ESPİYONAJL, ORNEK DOSYAYI EKLİYORUM, ANCAK BASKA AYNI BASLIK ADI ALTINDA YAPMIS OLDUGUNUZ CALISMALARI INCELEDİM, Kİ HEPSİ GAYET BASARILI GORUNUYOR AMA BENİM İSTEDİĞİM TAM OLARAK ALTTOPLAM LAR YANİ IF VE SUBTOTAL GİBİ FONKSİYONLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ İLE ELDE EDİLECEK ALTTOPLAMLAR, SUMPRODUCT GİBİ FONKSİYONLAR FAZLA İŞİMİ GORMUYOR. İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER.

Merhaba,

Tablonuzda, onaylı ara toplam ile onaylı genel toplam arasındaki farkı anlayamadım.

Kod:
=ETOPLA(D3:D9;"onaylı";G3:G9)

Bu formül işinizi görmez mi?

Yada ben soruyu tam anlayamadım..

sOYLE ANLATMAYA CALISAYIM, SADECE MUSTERİYE OZGU BİR SUZME YAPTIGIMIZDA ASSAGIDA O MUSTERİNİN ONAYLI ARA TOPLAMINI VE ONAYLI GENEL TOPLAMDA ISE TUM MUSTERİLERİN ONAYLI TOPLAMINI VERMSİ İÇİN.
BİLMEM ANLATABİLDİMMİ. ETOPLA HEP SABİT KALACAGINDAN BEN HERHANGİ BİR STUNA GORE SUZME YAPTIGIMDA BANA HEP AYNI SONUCU VERECEKTIR AMA ARATOPLAMI VERMEYECEKTİR.

merhaba
müşteri adı sütunu hangisi?
=TOPLA.ÇARPIM((D3:D9="onaylı")*(G3:G9))

örnek dosyayı eksiksiz doldurup tekrar eklermisiniz

merhaba
istediğiniz ek dosya olabilirmi

not: beklemede olanlar için aynı formülde "onaylı" yerine "beklemede" yazınız

Sayın uzmanamele, yapmıs oldugunuz calısma guzel ancak, ben musteriye ozel süzme işlemini ornek süzme olarak soyledim ancak orda daha baska suzme olayları olacagından sadece musteri adına ozgu bir ara toplam ve genel toplam değil ben normal suzme işlemi yaptıgımda vermesini istiyorum. Soyleki o sayfada belki 1000 den fazla satır ve 10 dan fazla stun olan bir veri olacak. ve ben 6 stuna gore suzme yapmam gerekebilecek

Eğer Veri süzdüğünüzdede çalışmasını isterseniz

G11 hücrenize

=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(9;KAYDIR(G3:G10;SATIR(G3:G10)-SATIR(G3);;1));--(D3:D10="Onaylı"))

olarak kullanın.

Aksi taktirde ETOPLA ve TOPLA.ÇARPIM işinizi görecektir.

merhaba
=TOPLA.ÇARPIM((B3:B9=D11)*(D3:D9="onaylı")*(G3:G9))
gibi formülde araya parantez içersinde istediğiniz kadar kriter ekleyebilirsiniz, ayrıca süzmenize gerek yok.
mesela A firması 2. ayda onaylanan, 4. ayda sevkedilen peşin ödeme yapmış mı gibi birçok kriter ekleyebilirsiniz.

ilginiz ve verdiğiniz fikirler için cok teşekkürler, kolay gelsin

Eğer Veri süzdüğünüzdede çalışmasını isterseniz

G11 hücrenize

=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(9;KAYDIR(G3:G10;SATIR(G3:G10)-SATIR(G3);;1));--(D3:D10="Onaylı"))

olarak kullanın.

Aksi taktirde ETOPLA ve TOPLA.ÇARPIM işinizi görecektir.

Ali bey, verdiğiniz fonksiyon calısmadı ve sanırım olmasını ıstediğimde bu şekilde ama sonuc alamadım. Hata ne olabilir.

A nolu müşteri ve Onaylı olanların toplamı

Siz süzü değiştirdikçe G11 hücrenizdeki toplamda süzülenlere göre olacaktır.

Örnek dosya ektedir.

harika ali Bey, cok teşekkürler.

Geri