• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şarta uygun veri çağırma

Excel Vers. ve Dili
2007
Öncelikle herkesin Bayramını içtenlikle kutlarım...

Beni uzun zamandır aşan ve uğraştıran bir konu hakkında yardım rica edebilir miyim?

Ekte bir excel kitabım var. Birinci sayfayı veri tabanı gibi kullanarak ikinci sayfaya veri çağırmak istiyorum.

-Örnek listede 3 il var; ben bunu tüm iller bazında kullanacağım.
-İkinci sayfada, listeden bir il adı çağırdığımda, o ile hangi ülkelerden ve ne kadar turist geldiğini liste şeklinde sıralamak istiyorum.

Her türlü ilgi için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Öncelikle herkesin Bayramını içtenlikle kutlarım...

Beni uzun zamandır aşan ve uğraştıran bir konu hakkında yardım rica edebilir miyim?

Ekte bir excel kitabım var. Birinci sayfayı veri tabanı gibi kullanarak ikinci sayfaya veri çağırmak istiyorum.

-Örnek listede 3 il var; ben bunu tüm iller bazında kullanacağım.
-İkinci sayfada, listeden bir il adı çağırdığımda, o ile hangi ülkelerden ve ne kadar turist geldiğini liste şeklinde sıralamak istiyorum.

Her türlü ilgi için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,

Dosyanız ekte...

Ekli dosyalar

Üstadım;
Ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık.

Çok teşekkür ederim.

Bir sorum daha olacak, cahilliktendir...
Böyle bir formülü çözümleme kudretim olmadığından, 1. sayfada 21. satırdan sonra diğer illeri de eklersem formülün yeni eklenen illeri de kapsamasını nasıl sağlayabilirim?

Üstadım;
Ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık.

Çok teşekkür ederim.

Bir sorum daha olacak, cahilliktendir...
Böyle bir formülü çözümleme kudretim olmadığından, 1. sayfada 21. satırdan sonra diğer illeri de eklersem formülün yeni eklenen illeri de kapsamasını nasıl sağlayabilirim?

Merhaba,

Sayfa2

D1; =EĞERSAY(Sayfa1!A2:A21;A2) kırmızı olan yeri eklediğiniz satır numarası kadar çoğaltın, örneğin Sayfa1 deki illeri A66 ncı satıra kadar yazdıysanız formüldeki sayıyı 66 yapın,

keza Sayfa2'deki diğer formüllerde ( B2 ve C2 ) 21 gördüğünüz sayıları da çoğaltın, ancak formülü kayıt ederken Ctrl+Shift+Enter tuşları ile birlikte kayıt edin, zira bu hücrelerdeki formüller dizi formüldür,

Kolay gelsin.

Anlayışınız ve yardım etmedeki naifliğiniz için bir kez daha teşekkür ederim.

İyi ki varsınız...

Anlayışınız ve yardım etmedeki naifliğiniz için bir kez daha teşekkür ederim.

İyi ki varsınız...

Ben de güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Geri