• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şarta göre değer verme

Excel Vers. ve Dili
turkce 2003
arkadaşlar detaylı olarak ekteki dosyada açıkladım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

1BDS-001 için "WL" sayfasında 3 tanesi dolu 1 tanesi boş..yapıcağımız çözümde bu noyu kontrol ettiğinde tarihi var olarak mı algılıcak yoksa yok olarak mı algılıcak anlıyamadım ??

onu "hayır" olarak yazacak tarih kısmı tam dolu olanları "evet" tarih kısmı hiç olmayanlarıda "hayır" yazsın "WL" olmayan numarayıda "no yok" olarak mesela excel dosyasında yok ama şimdi aklıma geldi buda yapabilirmiyiz ??? teşekkürler yardımların için..

NOT: bana böyle bir formülde yardımcı olmuşlardı fakat (EĞER(ETOPLA(WL!$C$3:$I$14985;'All list'!B18;WL!$I$3:$I$14985)=0;"WL'da bu NO yok";EĞER((EĞERSAY(WL!$C$3:$C$14985;B18)=ETOPLA(WL!$C$3:$I$14985;'All list'!B18;WL!$I$3:$I$14985));"evet";"hayır"))

bu formülde tarih kısmı boş olanlarıda "WL yok" olarak veriyor.

Son düzenleme:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((WL!$A$3:$A$1000='All list'!A2)*1)=0;"NO YOK";EĞER(TOPLA.ÇARPIM((WL!$A$3:$A$1000='All list'!A2)*(WL!$B$3:$B$1000=""))>0;"HAYIR";EĞER(TOPLA.ÇARPIM((WL!$A$3:$A$1000='All list'!A2)*(WL!$B$3:$B$1000=""))=0;"EVET")))
yukarıdaki formül çalışıyo..ancak ilk defa böle birşeyle karşılaşıyorum..formülü diğer hücrelere kopyaladığında hepsinde aynı sonucu yazıyo..illa her hücreye ayrı ayrı tıklayarak enterlayınca düzeliyo..veya arkada bir değer sildiğinde formmülde evet yazan kısım hayıra ve no yok a dönmesi lazımken dönmüo..gene hüceye tıklandığında düzeliyo..biri açıklarsa bende sevinrim:)

=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((WL!$A$3:$A$1000='All list'!A2)*1)=0;"NO YOK";EĞER(TOPLA.ÇARPIM((WL!$A$3:$A$1000='All list'!A2)*(WL!$B$3:$B$1000=""))>0;"HAYIR";EĞER(TOPLA.ÇARPIM((WL!$A$3:$A$1000='All list'!A2)*(WL!$B$3:$B$1000=""))=0;"EVET")))
yukarıdaki formül çalışıyo..ancak ilk defa böle birşeyle karşılaşıyorum..formülü diğer hücrelere kopyaladığında hepsinde aynı sonucu yazıyo..illa her hücreye ayrı ayrı tıklayarak enterlayınca düzeliyo..veya arkada bir değer sildiğinde formmülde evet yazan kısım hayıra ve no yok a dönmesi lazımken dönmüo..gene hüceye tıklandığında düzeliyo..biri açıklarsa bende sevinrim:)

Excel Seçenekler/Formüller kısmında Hesaplama Manuel seçilmiş.(Otomatik) yapınız.

Son düzenleme:
Sn. memocan,
Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Geri