• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şarta Göre Ara, Bul , Yapıştır Hakkında...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Merhabalar ;

Oldukça karmaşık bir işlem içinde kaldım kaç gündür:-(
Ekte bulunan dosya içindeki "hesap" sayfasında açıklamaya çalıştım. Kısaca bahsetmem gerekir ise , "AL" sayfasında bulunan T sütunundaki Değerin "FR" sayfasındaki tabloda kesiştiği noktanın belirlenmesi gerekiyor ama tüm bunları tek tek yapmam gerektiği için işin içinden çıkamadım:???::oops:

Ekli dosyalar

Sayın muygun ilginize çok teşekkür ederim. Orjinal verilerim üzerinde deneme yapacağım. :mutlu::mutlu:

Merhabalar,

Sayın muygun'un 3 nolu mesajında hazırlamış olduğu dosya üzerindeki kodlar aşağıdaki gibidir.
Kod:
Sub analiz()
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next

Set s1 = ThisWorkbook.Worksheets("AL")
Set s2 = ThisWorkbook.Worksheets("FR")
Set s3 = ThisWorkbook.Worksheets("HESAP")

For i = 3 To s3.Cells(2, 256).End(xlToLeft).Column
For k = 3 To s1.Range("A65536").End(xlUp).Row
If s3.Cells(2, i) = s1.Cells(k, 1) Then
s3.Cells(3, i) = s1.Cells(k, "r")

For Z = 2 To s2.Cells(3, 256).End(xlToLeft).Column
If s2.Cells(3, Z) = s3.Cells(2, i) Then
For q = 2 To s2.Range("A65536").End(xlUp).Row
If s2.Cells(q, 1) = s1.Cells(k, "t") Then
s3.Cells(4, i) = s2.Cells(q, Z)
If s3.Cells(4, i) = s3.Cells(2, i) Then s3.Cells(4, i) = ""
End If
Next q
End If
Next Z
End If
Next k
Next i

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

Kodlar sorunsuz çalışmakta fakat hücre değerleri tam sayı değil de virgüllü olduğunda FR sayfasında o değeri bulamıyor sanırım:???:

Mesela ;
Hücre değeri 15 olduğunda sorun olmuyor , ancak 15,2 olduğunda sorun oluyor.:-(

Merhaba.

Yanlış anlamıyorsam aşağıdaki formül işinizi görür.

Formülü, HESAP sayfası C5 hücresine uygulayın ve sağa doğru kopyalayın.
Koşullara uyan veri yoksa formül sonucu YOK olarak döndürülür, formülün sonundaki bu sözcük yerine "" veya 0 yazabilirsiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](FR!$A$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](AL!$A$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](HESAP!C$2;AL!$A:$A;0)-1;19);FR!$A:$A;0)-1;[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR](C$2;FR!$3:$3;0)-1);"[B][COLOR="blue"]YOK[/COLOR][/B]")

Ömer bey merhabalar,

Aslında resimde olduğu gibi hem 15 değeri için değer var , hemde 15,2 için var. Kodları çalıştırdığımda "AL" sayfasındaki T sütunundaki değerlere göre "FR" sayfasındaki A sütununda arama yapıp kesişen değeri alıyor. Sorun sadece T sütununda virgüllü bir sayı olduğunda sonucu alamıyor :-(

Merhaba;
Sorun yaşadığınız dosyayı (verilerle birlikte) ekleyin.
Yada T sütununda 15,2 yazdığınız hücreyi metin olarak belirleyip tekrar deneyin.

Kodun bu kısmını

Kod:
If s2.Cells(q, 1) = s1.Cells(k, "t") Then

bununla değiştir.

Kod:
If [COLOR="Red"]Round[/COLOR](s2.Cells(q, 1)[COLOR="red"], 2) * 1[/COLOR] = [COLOR="red"]Round[/COLOR](s1.Cells(k, "t")[COLOR="Red"], 2) * 1[/COLOR] Then

Harika ,teşekkür ederim sayın muygun...:oops::bravo::mutlu::mutlu::mutlu:

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Not: Veri doğruluğunu kontrol etmedim. (Halit beyin ilavesini gönderiden sonra gördüm.)

Ekli dosyalar

Geri