• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şarta bağlı koşullandırma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
İyi Günler,

dün akşamdan beri bir formül yapmaya çalışıyorum ancak başaramadım =),

yapmak istediğim olay şudur;

A13 ile A31 hücreleri arasına 2'den 20'ye kadar numara verdim.

J3 hücresine bu numaralardan birini girdiğimde o girdiğim numaranın karşısındaki satırların farklı renk olmasını istiyorum.

Örneğin;

A18 hücresinde 7 numarası var. J3 hücresine 7 yazdığımda A18'den I18'e kadar farklı renge dönüşmesini istiyorum bu mümkün müdür?

İyi Günler,

dün akşamdan beri bir formül yapmaya çalışıyorum ancak başaramadım =),

yapmak istediğim olay şudur;

A13 ile A31 hücreleri arasına 2'den 20'ye kadar numara verdim.

J3 hücresine bu numaralardan birini girdiğimde o girdiğim numaranın karşısındaki satırların farklı renk olmasını istiyorum.

Örneğin;

A18 hücresinde 7 numarası var. J3 hücresine 7 yazdığımda A18'den I18'e kadar farklı renge dönüşmesini istiyorum bu mümkün müdür?

Merhaba,

Öneri ;

Örnek bir dosya eklerseniz, çabuk ve doğru cevap alırsınız,

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Yanlış anlamadım ise,

Koşullu Biçimlendirme ile yapılmıştır.

Ekli dosyalar

İyi günler excel'de şöyle birşey yapmamız mümkün mü acaba?

C sütunun tümünde 1, F sütunun tümünde 2 ve G sütununun tümünde 6 ile 8 arasında olduğu zaman
renklendirmek istiyorum, fakat hepsinin aynı anda olduğu zaman renklenmesi istiyorum.
Örneğin;

Yalnızca; C4 1 iken aynı zamanda F4'de 2 iken ve G4 sütunuda 7 iken renklenmesini istiyorum

ek'e bir örnek koyuyorum.

Ekli dosyalar

Renkli olacak hücreleri seçin ve koşullu biçimlendirme formül olarak aşağıdaki formülü yazın:

Kod:
=VE($C1=1;$F1=2;YADA($G1=6;$G1=7;$G1=8))

still>>koşullu biçimlendirme>>Hücre kurallarını vurgula>> diğer kurallar>>>biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan seçeneğini seçip alttaki bölüme verdiğiniz formülü girdim fakat. hiç bir renk değişmedi neyi yanlış yaptım acaba?

yavaş yavaş ilerliyorum =), kodlarda biraz değişiklik yaptım, renk vermeyi başardım, fakat sadece harflere renk verdi. ben sadece rakama renk vermek istiyordum. nereyi yanlış yapıyorum sizce?

Harfler rakamlar derken ne kastettiğinizi anlamamız için açıklamalı bir örnek dosya eklerseniz daha iyi olur.

İyi günler excel'de şöyle birşey yapmamız mümkün mü acaba?

C sütunun tümünde 1, F sütunun tümünde 2 ve G sütununun tümünde 6 ile 8 arasında olduğu zaman
renklendirmek istiyorum, fakat hepsinin aynı anda olduğu zaman renklenmesi istiyorum.
Örneğin;

Yalnızca; C4 1 iken aynı zamanda F4'de 2 iken ve G4 sütunuda 7 iken renklenmesini istiyorum

ek'e bir örnek koyuyorum.

önceki mesajımda eklemiştim ama gözünüzden kaçtı sanırım. yenisi ekledim

Ekli dosyalar

Ben de "harfler ve rakamlar derken ne kastettiğinizi anlamamız için AÇIKLAMALI bir dosya" demiştim.

Eklediğiniz dosyadan bir şey anlaşılmıyor. Ben benim verdiğim formülü ilk gönderdiğiniz dosyaya ekleyip hücre dolgu rengini kırmızı olarak ayarladığımda, o şarta uyan hücreler kırmızı oldu, hatta sizin dosyanızda uyan satır yoktu, ben birini uydurdum ondan sonra rengi değişti.

Ayrıca siz dosyanızda aşağıdaki gibi bir formül kullanmışsınız:

Kod:
="VE($C1:100=1;$F1:100=2;YADA($G1:100=6;$G1:100=7;$G1:100=8))"

bu formülle nasıl bir sonuca ulaşmak istediğinizi anlamadım.

İlk gönderdiğiniz dosyada benim yaptığım çözüm ektedir:

Ekli dosyalar

burada demek istediğim şuydu

C1 ile C100 arasında 1 ve F1 ile F100 arasında 1 olduğu durumlarda ve G1 ile G100 arasında 6,7 ve 8 rakamlarından birisi var ise o zaman renklendirme olsun.

yani G sütunundaki 6,7 ve 8 rakamları, "C ile F" sütunları 1 olduğu zaman renklendirilmeli. çokmu karıştırdım ya =)).

sizin formülünüzden şöyle birşey yaptım oda olmadı

Kod:
=VE($C1:C100=1;$F1:F100=1;YADA($G1:G100=6;$G1:G100=7;$G1:G100=8))

pardon ilk gönderdiğim ekteki excel dosyasında ve mesajımda farklı söylemişim kusura bakmayın.

siz satır boyunca renklendirme yaptınız, ben sütun boyunca istiyorum :), orada bir karmaşa yaşadık sanırım.

bu formülde işe yaramadı. çıldıracağım şimdi.
Kod:
=VE(C1:C100=1;F1:F100=1;YADA(G1:G100=6;G1:G100=7;G1:G100=8))

nerde hata yapıyorum acaba ya.

Son düzenleme:
Örneğin:

C58 = 1 ise ve

F58 = 2 ise ve

G58 = 6 ya da G58 = 7 ya da G58 = 8 ise

hangi hücrenin/satırın/sütunun/hücre grubunun nasıl boyanmasını istiyorsunuz?

Yusuf Bey çok teşekkür ederim. ilk yazdığınız kod doğruymuş kendi hatam yüzünden yapamamışım. =)) iyice karıştırmışım dikkatsizliğim yüzünden.

sizide yordum çok özür dilerim.
Ellerinize sağlık çok teşekkür ederim.

Yusuf Bey çok teşekkür ederim. ilk yazdığınız kod doğruymuş kendi hatam yüzünden yapamamışım. =)) iyice karıştırmışım dikkatsizliğim yüzünden.

sizide yordum çok özür dilerim.
Ellerinize sağlık çok teşekkür ederim.

Estağfurullah.

Kolay gelsin.

Geri