• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

salt okunur uyarısı!!!

umitumit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Server üzerinde bulunan ve ortak kullandığımız dosyalarımız var. Sabah bir arkadaş dosyayı açıyor ve işi bitince kapatmayı unutuyor.
Başka bir arkadaş açıyor, "salt okunur" uyarısını alıyor, işini görüyor, 1-2 saat sonra salt okunur olduğunu unutarak veri giriyor.
Kaydetmek istediğinde de tekrar uyarı alıyor ama bir sürü veri girişi yaptığı için (tüm girişleri tekrar yapmamak adına) ya farklı kaydet yapıyor, ya da kaydetmeden çıkıyor.

Personeli değiştirmek haricinde çözüm önerilerinize açığım.

Salt okunur açsın, baksın, filtrelesin, çalışsın ama veri girmek istediğinde "Kardeşim, salt okunur dosya üzerinde değişiklik mi yapmak istiyorsun? Bak sonra kayıt yapmayacağım, verilerin kaybolursa ben sorumlu değilim" gibi bir uyarı verdirebilir miyiz?

Teşekkürler

Merhaba,

Benzer sorunu bende yaşamıştım firmada. SALT OKUNUR MODDA KAYIT YAPAMAZSINIZ diye uyarı ekranı oluşturdum, buna rağmen hala Kaydet butonuna basarsa da hiçbir şey kaydetmeden programı kapatacak şekilde bir kod yazdım.

Kod:
''Dosya birisi tarafından salt okunur açılırsa, otomatik olarak kaydetmeden kapanacaktır.
If ThisWorkbook.ReadOnly Then
MsgBox "Dosyayı salt okunur olarak açtınız. Bu şekilde kayıt yapamazsınız!!!", vbCritical
ThisWorkbook.Close False

Kod:
Private Sub UserForm_Activate()

uyarı.Caption = "SALT OKUNUR MODDA KAYIT YAPAMAZSINIZ!!!"
Else
uyarı.Caption = ""
End If
End Sub

Merhaba,

Benzer sorunu bende yaşamıştım firmada. SALT OKUNUR MODDA KAYIT YAPAMAZSINIZ diye uyarı ekranı oluşturdum, buna rağmen hala Kaydet butonuna basarsa da hiçbir şey kaydetmeden programı kapatacak şekilde bir kod yazdım.

Kod:
''Dosya birisi tarafından salt okunur açılırsa, otomatik olarak kaydetmeden kapanacaktır.
MsgBox "Dosyayı salt okunur olarak açtınız. Bu şekilde kayıt yapamazsınız!!!", vbCritical
ThisWorkbook.Close False

Kod:
Private Sub UserForm_Activate()

uyarı.Caption = "SALT OKUNUR MODDA KAYIT YAPAMAZSINIZ!!!"
Else
uyarı.Caption = ""
End If
End Sub

cevabınız için teşekkürler.
Dosyaya eklemeyi yaptım.
Buna rağmen sorun devam ederse, ilk çözüme geri dönmek zorunda kalacağım.
"Personeli değiştirme"

Geri