Sağdan Boşluğa kadar Al

Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022

Aşağıdaki şekilde.Doğrusu nasıl olmalı?

145-150gr Lavas

Ekmek

51,00

688,50

   
 
Katılım
28 Nisan 2010
Mesajlar
182
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15/10/2022
Öncelikle formül çok kullanışlı. Ama yanlış anlamadıysam

145-150gr Lavas Ekmek
51,00
688,50

şeklinde isteniyor.
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Ben aynı şekilde anlamadım.2.boşluğa göre ayrılması istenmiş.Diğer türlü istenseydi Metinden sonraki sayıların ayrılması istenirdi.O zaman çözüm metne göre düşünülürdü.Boşluğun hiç bir önemi olmaz. Aksi takdirde neden boşlukla aldırılması istensin.İstek metinden sonrakileri ayırmak istiyorum şeklinde olamsı gerekmez miydi?
 
Katılım
28 Nisan 2010
Mesajlar
182
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15/10/2022
Ben sadece tahminimi söyledim. Arkadaşımız muhtemelen ne istediğini söyleyecektir.
 

HACI46

Altın Üye
Katılım
5 Aralık 2015
Mesajlar
113
Excel Vers. ve Dili
windows 10 Pro TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-04-2025
Öncelikle formül çok kullanışlı. Ama yanlış anlamadıysam

145-150gr Lavas Ekmek
51,00
688,50

şeklinde isteniyor.
Merhabalar
Evet arkadaşlar 145-150gr Lavaş Ekmek B1 Hücresine ; 51,00 C1 Hücresine ; 668,5 D1 hücresine yazdıracağız.
115-120gr Lavaş Ekmek ("2")145,00 ("1") 1.595,00 Burada istediğim Formülü Sağdan çalıştırıp.
1- Önce (1.595,00) Tutar rakamları, Sağdan başlayıp 1.Boşluğa kadar Rakamları Almak, Not: burada ki tutar her zaman 8 Karakterli olmayabiliyor, 9 da olabilir, 4 Karakter de olabilir.
2- Yine Formülü Sağdan çalıştırıp 1.Boşluk ile 2.Boşluk arasında ki adet Rakamlarını Almak. Not: Yine aynı burada da 4 ile 8 Karakter arası rakamlar olabiliyor, yani Sağdan 1. ve 2. Boşluk arasını yazdırır sak Sonuç kaç karakterli olsa da Doğru gelecektir.
Yani burada Formülü soldan da çalıştırsak yine " " Boşlukları bularak aralarındaki verileri kaç karakter ise onları alabilmek,
Örneğin, burada da Soldan işlem yaptıracak olursak, 115-120 ("1") Lavaş ("2") Ekmek ("3")145,00 ("4") 1.595,00 burada 4 ad " "Boşluk Esas olan, Aralarda ki Metindeki [Deyim=[U]115-120 ("1") Lavaş ("2") Ekmek [/U] ] (Rakam ve harfler) Değişken isim olarak ta, Karakter olarak ta Değişken.
Doğru sonuca ulaşabilmek için Bence Boşluklar üzerinden verilere ulaşıp almak daha doğru sonuca götürecektir.
VBA ile de olabilir mi bilemiyorum.
Herkese selamlar ve Sağlıklı günler dilerim.
 
Katılım
28 Nisan 2010
Mesajlar
182
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15/10/2022
B1 Hücresine
=EĞER(UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";""))<=3;PARÇAAL(A1;1;MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1)+1));PARÇAAL(A1;1;BUL(" ";A1;BUL(" ";A1;BUL(" ";A1)+1)+1)))

C1 Hücresine
=EĞER(UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;" ";""))<=3;PARÇAAL(A2;1;MBUL(" ";A2;MBUL(" ";A2)+1));PARÇAAL(A2;1;BUL(" ";A2;BUL(" ";A2;BUL(" ";A2)+1)+1)))

D1 Hücresine
=EĞER(UZUNLUK(A3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A3;" ";""))<=3;PARÇAAL(A3;1;MBUL(" ";A3;MBUL(" ";A3)+1));PARÇAAL(A3;1;BUL(" ";A3;BUL(" ";A3;BUL(" ";A3)+1)+1)))

Bu formüller işine yaramadı mı?
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
B1 Hücresine kopyalayınız.Yeterince sağa ve aşağı doğru çoğaltınız.

Kod:
=KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY($A1;" ";"|";UZUNLUK($A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY($A1;" ";""))-1);" ";"|";UZUNLUK($A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY($A1;" ";""))-1);"|";YİNELE(" ";100));100*SÜTUN(A$1)-99;100))
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,451
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Alternatif olarak linkteki kullanıcı tanımlı fonksiyonu (KTF) kullanabilirsiniz.

 

mozyildirim

Altın Üye
Katılım
3 Nisan 2015
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-06-2024
Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("*";YERİNEKOY(A1;" ";"*";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";"")))))
kaç sene sonra işimizi çözdü ve bu, yıllarca böyle devam edecek.
çok teşekkür ederim.
 
Katılım
9 Mayıs 2018
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe

Merhaba,
Resimde görüldüğü üzere tabloda A2 hücresinde tam adres yazmaktadır. B2 hücresine İlleri alabildim fakat C2 hücresinde ilçelerin de yazmasını istiyorum. Bu mümkün müdür?
Şimdiden teşekkür ederim
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,655
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Sorunuzu benzer dahi olsa yeni bir başlık açarak sormalısınız.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,451
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
@megolamen,

Sorunuzun cevabı için @Ali beyin #2 nolu mesajda ki paylaşımını kullanabilirsiniz.

B2;
C++:
=SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("*";YERİNEKOY(A1;" ";"*";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";"")))))
C2;
C++:
=YERİNEKOY(SAĞDAN(A2;UZUNLUK(A2)-BUL("*";YERİNEKOY(A2;" ";"*";UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;" ";""))-1)));B2;"")
 
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
353
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 En 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-03-2024

Merhaba,
Resimde görüldüğü üzere tabloda A2 hücresinde tam adres yazmaktadır. B2 hücresine İlleri alabildim fakat C2 hücresinde ilçelerin de yazmasını istiyorum. Bu mümkün müdür?
Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,

Aşağıdaki formülleri denersiniz.

C++:
'Son boşluktan sonraki kelimeyi alır'
=TRIM(RIGHT(SUBSTITUTE(TRIM($A1);" ";REPT(" ";100));100))
  
'Sondan iki boşluk arasındaki kelimeyi alır'
=SUBSTITUTE(MID(SUBSTITUTE(" " & $A1&REPT(" ";1);" ";REPT("~";255));(LEN(TRIM($A1))-LEN(SUBSTITUTE(TRIM($A1);" ";"")))*255;255);"~";"")
 
Katılım
9 Mayıs 2018
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki formülleri denersiniz.

C++:
'Son boşluktan sonraki kelimeyi alır'
=TRIM(RIGHT(SUBSTITUTE(TRIM($A1);" ";REPT(" ";100));100))
 
'Sondan iki boşluk arasındaki kelimeyi alır'
=SUBSTITUTE(MID(SUBSTITUTE(" " & $A1&REPT(" ";1);" ";REPT("~";255));(LEN(TRIM($A1))-LEN(SUBSTITUTE(TRIM($A1);" ";"")))*255;255);"~";"")
TEŞEKKÜRLER ÇOK SAĞOLUN
 
Katılım
9 Mayıs 2018
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
@megolamen,

Sorunuzun cevabı için @Ali beyin #2 nolu mesajda ki paylaşımını kullanabilirsiniz.

B2;
C++:
=SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("*";YERİNEKOY(A1;" ";"*";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";"")))))
C2;
C++:
=YERİNEKOY(SAĞDAN(A2;UZUNLUK(A2)-BUL("*";YERİNEKOY(A2;" ";"*";UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;" ";""))-1)));B2;"")
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
 
Katılım
29 Ekim 2014
Mesajlar
13
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Daha basit bir yöntemi olarak bunu kullanıyorum. İleride soracak kullanıcılar için faydası olur diye yazıyorum.

Kod:
=YERİNEKOY(E2;SOLDAN(E2;BUL(" ";E2;1));"";1)
 
Üst