sagdaki sıfırları temizleyen makro

mtl

Katılım
25 Ekim 2005
Mesajlar
63
Arkadaslar herkese merhaba;

Hücrelerdeki sayilarımı virgülden sonra 5 hane hassasiyette istiyorum. Ama bunu ben gerçekleştiremedim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Bu işi makro ile çözmem gerekiyor.
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba


Hücreleri seçip makroyu çalıştırın
Kod:
Sub sss()
Selection.NumberFormat = "#,##0.00000"
End sub
veya A sütunundaki hücrelere veri girdiğinizde otomatik olamasını istiyorsanız sayfanızın kod sayfasına aşağıdaki kodları yapıştırınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Set MyRng = Application.Intersect(Target, Range("a1:a600"))
If Not MyRng Is Nothing Then
Target.NumberFormat = "#,##0.00000"
End If
Set MyRng = Nothing
End Sub
 

mtl

Katılım
25 Ekim 2005
Mesajlar
63
Öncelikle sorunumu tam olarak anlatamadığım için özür dilerim. Yapmak istediğim sayı biçimlendirmesi tam olarak şöyle;
1. Bin ayıracı olacak
2. Ondalık kısım virgülden sonra 5 hane olacak
3. Sağda ve solda fazladan sıfır olmayacak

0,25000 ---> 0,25
123.256,236489 --->123.256,236489
5.236,23690 ---> 5.236,2369
5456,2556684 ---> 5.456,25567

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,579
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Hücrelerin bulunduğu alanı seçip biçimlendirme menüsünden isteğe uyarlanmış kısmına #.##0,##### biçimini uygulayıp denermisiniz.
 

mtl

Katılım
25 Ekim 2005
Mesajlar
63
zafer ve COST_CONTROL ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. COST_CONTROL örneğinizi uyguladım sorunum çözüldü, sağolun.
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba


Bu işi makro ile çözmem gerekiyor.
İşinizin halolduğuna sevindim.
Lütfen açıklama yazarken sorununuzu fonksiyonlamı yoksa makro ilemi çözmek istiyorsunuz iyi karar veriniz.
 
Katılım
15 Ocak 2007
Mesajlar
791
Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
çözüm yolu

sn zafer 'e katılıyorum nasıl bir çözüm yolu istediğinizi belirtirseniz ona göre sorununuz hallolur.ben de eki inceledim makro ile çözüm istediğini sandım ama maalesef...
 

mtl

Katılım
25 Ekim 2005
Mesajlar
63
Ben sorunumu makroyla çözdüm zaten. Bunda da Sn. zafer 'in yolunu kullandım.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Set MyRng = Application.Intersect(Target, Range("a1:a600"))
If Not MyRng Is Nothing Then
Target.NumberFormat = "#,##0.00000"
End If
Set MyRng = Nothing
End Sub
Ama biçimlendirme şekli olarak COST_CONTROL 'ün biçimlendirmesini kullandım (#.##0,#####).

Bugün farkına vardım da, bu biçimlendirmede de eğer sayı tamsayı ise sona virgül koyuyor.

Sizlere yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 
Üst