• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sadece Metnin Geçtiği Satırları Ayrı Bir Tabloda Açmak

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar excelde acemiyim, 2003 kullanıyorum. Şimdi şöyle bir sorum var. Elimde 7 hücreli ve 6 bin satırlı bir excel dokümanı var. Ben C Hücresinde "Aradığım Metin" geçen satırların bulunup, sadece bu satıları toplu bir şekilde(alt alta) ayrı bir belgeye kopyalamak istiyorum. Nasıl yapabilirm. Lütfen arkadaşlar, patrona rezil olacağım yoksa.

Mrhba,
7 hücreli derken, 7sütunlu demek istediniz sanırım.
Tüm değerleri seçip filtreleyin.
C sütunundaki oktan istediğiniz değere göre süzün.
Gelenlerin tümünü seçip başka bir sayfa veya dosyaya kopyalayın.

evet 7 sütunlu. Ancak işlemi biraz daha açıklayıcı yazarsanız sevinirim. İçersinde sadece "Aradığım metin" geçen satırları ayrı bir belgede göstermek istiyorum.

dosya ekleyin ve aradığınız kriter devamlı değişecek mi bilgi verin. dosyayı farklı mı kaydedecek bunu söyleyin. bilgiler kısıtlı gelirse patrona rezil olmayı bırakın cevap alamazsınız gibi geliyor bana

Merhaba;
Bu tür sorularınızı örnek dosya ile destekleyiniz.
İlk sorunuz için ilk örnek bizden...
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

dosya ekleyin ve aradığınız kriter devamlı değişecek mi bilgi verin. dosyayı farklı mı kaydedecek bunu söyleyin. bilgiler kısıtlı gelirse patrona rezil olmayı bırakın cevap alamazsınız gibi geliyor bana

Evet dosyayı farklı kaydedecek.Örneğin Sütunlar "ürün adı" "ürün yeri" "ürün rengi" diye 7 sütun var. Ürün rengi sütununda "mavi dolma kalem" "sarı dolma kalem" "mavi tükemez kalem" "kırmızı dolma kalem" "sarı kurşun kalem" "mavi kurşun kalem" diye satılar var. Ben bütün mavi kalemleri alt alta ayrı bir belgeye farklı kaydedeceğim. Bunun için içerisinde "mavi" kelimesi geçen bütün satırları alt alta sıralamam lazım

soruma yanıt vermişsiniz ama istediğime yanıt vermemişsiniz
dosya istemiştim

syn sentrino, sorduğunuz soru sadece "mavi" için bir kereliğine yapılacak birşey ise excelin standart filtresi ile yapılabilir. Ama defalarca farklı kriter ile yapılacak ise(mesela mavi,sarı,kırmızı,kurşun, tükenmez....) kriterlerin ayrı bir yerde listelenmesi üstüne makrolu bir çözüm gerekecektir. Uzmanların yanıtını öğrenmek için kıvrandığı kritk nokta bu sanırım.

Geri