• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sadece kendinden önceki sayfalardan veri alma

Katılım
16 Şubat 2012
Mesajlar
38
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
Günaydın arkadaşlar,

yine bir sorum olacak ;

excel dosyamın içinde 10 tane sayfam var ve tüm sayfalarda A1 hücresinde veri var,

istediğm şu ; öyle bir formül oluşturmalıyımki sayfa4 teki E1 hücersine kendinden önceki 3 sayfanın A1 hücresindeki verileri ve kendis sayfamdaki (sayfa4) A1 hücersindeki verinin toplamını yazdırmak.

yine aynı şekilde 8 sayfada da kendinden önceki 7 sayfanın ve kendi sayfasındaki (sayfa8) A1 hücrelerinin verilerini E1 hücresine toplatmak.

temel işleyiş mantığı böyle olacak.

böyle bir formül oluşturmak mümkünmüdür ?

herkese iyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

Merhaba

Ek dosyada istediğiniz sonucu görebilirsiniz.
Sayfa adlarının sayfa1, sayfa2, sayfa3... vs gibi olduğu düşünülmüştür.
Konu anlaşılsın diye 3 yardımcı hücre kullanılarak çözülmüştür.
Pratik çözüm olmadığını belirtmek isterim, makro ile daha kolay olurdu.
 

Ekli dosyalar

teşekkür

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

size katılıyorum fakat bunu makro ile nasıl yapabiliriz?

bir örnek yapma imkanınız varsa memnun olurum.
 
bu arada gönderdiğiniz örnekte bir eksik var, E1 hücresinde sadece kendinden bir önceki sayfadaki değeri getirmişsiniz , burda olması gereken kendinden önceki A1 ler ve kendi A1 in toplamı olması gerekiyor.
 
bu arada gönderdiğiniz örnekte bir eksik var, E1 hücresinde sadece kendinden bir önceki sayfadaki değeri getirmişsiniz , burda olması gereken kendinden önceki A1 ler ve kendi A1 in toplamı olması gerekiyor.

Merhaba
Alınmayın ama pes yani...
Bu soruda amaç; kendinden önceki sayfadaki A1 hücre değerini almaktır.
Bunu bulduktan sonra +A1 demek çok mu zor!
Ben yazsam ne olur yazmasam ne olur!
Eksikliği bulmuşsunuz aferin size, gözünüzden bişey kaçmıyor!
 
alınmakmı

+A1 yazmak zor olmaz tabii ama sanırım siz alınmışsınız ki beni yalnış anlamışsınız.

neyse yinede cevabınız için teşekkür ederim ama esas sorduğum yeri kaçırmışsınız bunu makro ile nasıl yapabiliriz ?
 
+A1 yazmak zor olmaz tabii ama sanırım siz alınmışsınız ki beni yalnış anlamışsınız.

neyse yinede cevabınız için teşekkür ederim ama esas sorduğum yeri kaçırmışsınız bunu makro ile nasıl yapabiliriz ?

Yooo kaçırmadım.
Sadece konuyla ilgilenmiyorum...
 
neyse problem yok fakat dediğim kabul etmesenizde , benim bahsettiğim bu değil , siz E1 hücresine bir önceki rakamı getirmişsiniz , oysa 4. sayfadaki E1 hücresinde tüm 4 sayfanın da A1 hücresindeki rakamların toplam gelecekti.
 
Son düzenleme:
şunu deneyiniz...

Sub daylight()
Sheets(1).Cells(1, 5) = Sheets(1).Cells(1, 1)
For x = 2 To Sheets.Count
Sheets(x).Cells(1, "e") = Sheets(x).Cells(1, "a") + Sheets(x - 1).Cells(1, 5)
Next x
Sheets(1).Cells(1, 5).ClearContents
End Sub
 
teşekkürler

Merhaba sayın "apocalyt" benim istediğim bu idi ve yardımınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Ek bir şey daha sormak istiyorum , bu kodun içerisine bu kez de B5 leri E5 lere aktarmayı eklersek ve bunu çoğaltırsak kodu nasıl uyarlayabiliriz?
 
Son düzenleme:
Geri
Üst