• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sadece istenen bilgiyi forma getime

Excel Vers. ve Dili
2003-TÜRKÇE
Merhaba,

Sitedeki bir çok bilgiden yararlanarak müşterilere ait bilgileri takip edebileceğim bir form oluşturdum.Formunu oluştururken pek çok sorunum oldu ancak bütün yanıtları site içinde "arama" yaparak bulabildim.Fakat son bir sorunum var ki; bir türlü çözemiyorum ve sitede yaptığım aramalarda da benzer bir çalışma bulamadım.Yardımcı olacak bir başlığa yönlendirir ya da doğrudan nasıl çözeceğim konusunda bilgi verirseniz çok mutlu olurum.Bugüne kadar sessiz ve derinden bilgilerinden yararlandığım herkese de bu ilk mesajımla çok teşekkür etmiş olayım.

Hazırladağım formda arama işlemi, müşteri kodu ile yapılıyor ancak bir müşteri kodu ile arama yapıldığında; eğer o müşteri kodunu kapsayan başka bir kod bulursa o müşterinin bilgisi geliyor.

Örn; 1001 kodlu müşteri ile arama yapılınca eğer 21001 kodlu müşteriyi bulursa, 21001 kodlu olan müşterinin bilgilerini getiriyor.

Benim istediğim ne olursa olsun sadece ve sadece 1001 kodlu müşteriye ait bilgiyi getirmesi.Aşağıda belirttiğim kodlarımda nasıl bir düzenleme yaparsan sadece 1001 kodlu müşteriye ait bilgiyi getirmesini sağlayabilirim.

Private Sub CommandButton6_Click()
Dim a
On Error Resume Next
a = InputBox("Müşteri kodu giriniz.", "KAYITLARDA ARA")
Sheets("Tedarikçi1").Select
Range("E1:E25000").Select
Selection.Find(a).Select
TextBox1 = ActiveCell.Offset(0, 0)
TextBox6 = ActiveCell.Offset(0, -4)
TextBox2 = ActiveCell.Offset(0, -3)
GoTo 20
10
Sheets("TABLO").Select
Range("J13").Select
20
Sheets("TABLO").Select
Range("J13").Select
End Sub

:cool:
Kod:
Selection.Find(a, , xlValues, xlWhole).Select

yardımınız için çok teşekkür ederim, sorunum çözüldü.

Merhaba,

Yukarıda bahsedilen kodu da ekleyerek oluşturduğum arama penceresinde bir sorunla karşılaşıyorum, pencere açıldıktan sonra müşteri kodu yazmadan "X" ile veya "Cancel" ile pencereyi kapatırsam ya da yine müşteri kodu yazmadan "OK" a basarsam userformun bazı textboxlarına anlamsız bilgiler geliyor bunun sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Kodları aşağıdaki gibi deneyin.
Private Sub CommandButton6_Click()
Dim a
On Error Resume Next
a = InputBox("Müşteri kodu giriniz.", "KAYITLARDA ARA")
if a ="" then
exit sub
end if
Sheets("Tedarikçi1").Select
Range("E1:E25000").Select
Selection.Find(a).Select
TextBox1 = ActiveCell.Offset(0, 0)
TextBox6 = ActiveCell.Offset(0, -4)
TextBox2 = ActiveCell.Offset(0, -3)
GoTo 20
10
Sheets("TABLO").Select
Range("J13").Select
20
Sheets("TABLO").Select
Range("J13").Select
End Sub

çok çok teşekkür ederim :) , bu ekleme sorunu çözdü.

Konu başlığı ile ilgili deği ama bir sorum daha var, aşağıda belirttiğim kodla user formun çıktısını alıyorum ancak formun başlığı (caption) ve frame'lere ait (caption) bilgileri çıktıda görünmüyor.Properties penceresinden ayarlamaya çalışıyorum ama bir sonuca ulaşamadım.

Private Sub CommandButton4_Click()
UserForm1.PrintForm
End Sub

Birde dökümanı paylaşsaydınız pek iyi olurdu şahsen örneğinizi incelemek isterdim (=

merhaba dosya ektedir.aslında burada bu kadar usta varken insan çekiniyor amatör çalışmalarını paylaşmaya...ve bir de o kadar çok sorum var ki, hepsini araştırıyorum bulmaya çalışıyorum ya bulduğum kodları çalıştıramıyorum ya da hiç birşey bulamıyorum.

1-Dosya açıkken başka bir dosya açılamıyor, formun bulunduğu dosyada da araç çubuğundaki paste special ikonu inaktif görünüyor ( ctrl+f ile arama yapılamıyor vs)

2-Formun printi alındığında çerçeve isimleri ve formun ismi görünmüyor,

3-Sayfaları hide ile gizlediğimiz zaman kodlar neden çalışmaz? Kullanıcıların sayfaları görmemesi için hide lıyorum ancak kodlar çalışmıyor,Bu durumda da sadece form açılsın yöntemini izlemek istiyorum, sadece formu açabilmek için de aşağıdaki kodları kullanıyorum ama çalıştıramıyorum

Sub auto_open()
Application.Visible = False
UserForm1.Show
End Sub

Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
Application.Visible = True
If Workbooks.Count = 1 Then
Application.Quit
Else
ThisWorkbook.Close
End If
End Sub

4-dosya save as yapılamasın istiyorum aşağıdaki kodları kullanıyorum ama çalıştıramıyorum

Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
If SaveAsUI Then
Cancel = True
End If
End Sub

5-Aslında bir de multipage nesnesini kullanıp ikinci bir sayfa yarattım ve grafik ekledim, grafikteki bilgiler ilk sayfadaki textboxlarda yazan tutar bilgileri olacak ancak bunu nasıl yapıyoruz bir türlü beceremedim, yapılır mı zaten onu da bilmiyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri