• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sadece boyalı olan satırlar kalmalı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ERRİC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
Merhaba
ekteki tabloda filtre ile yapamadım formül v.b. ile yapabilirmiyiz acaba
sadece tablosu süzse satırdaki bir hücre bile boyalı olsa o satır kalmalı;

Saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba,

Hiç bir ölçüt yok, nasıl süzme yapmasını istiyorsunuz?

VERİ HÜCRE RENGİ necdet bey
yani her satırda boyalı bir hücre bile olsa o satır kalsın; tablonun altında özetlediğim gibi (olmasını istediğim) tüm satırı boyasız olanlar çıksın aradan boyalı olanlar kalsın .

anlatabilmişimdir inşallah

Merhaba,

Makro ile renkli hücreler içeren satırda son kolondan sonraki kolana herhangi bir değer verilir ve o değere sahip olan hücreler süzdürülebilinir.

Merhaba,

Makro ile renkli hücreler içeren satırda son kolondan sonraki kolana herhangi bir değer verilir ve o değere sahip olan hücreler süzdürülebilinir.

nasıl yapacağız necdet bey yani rakamsal hareket ve sonuçlar var tabloda neyi kriter olarak verip nasıl makro yazacağız makro bilgim yok sayılır;

fakat şu kriter olabilir sanki satırdaki hücreler şuna göre boyanmıştır.5.000,00.-tl ve üstü hücreler boyalı" bu bir şey ifade eder sanırım örnek olması açısından bir iki satırda (f30, e31 gibi) 5000,00.- tl den küçük hücreleride boyadım çünkü bu rakamlar "c,d,e,f" hücrelerinde olabiliyor

Merhaba,

Aşağıdaki kodları deneyiniz.

Kod G sütununa renkli hücre olduğunu belirler (DOĞRU, YANLIŞ)

Sonra G sütununa göre DOĞRU olanları süzdürür.

Kod:
Sub RenkBelirle()

Dim i   As Long, _
        j   As Integer, _
        Drm As Boolean

On Error Resume Next
    If ActiveSheet.AutoFilterMode Then Selection.AutoFilter

For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        Drm = False
        For j = 3 To 6
            If Cells(i, j).Interior.ColorIndex > 0 Then Drm = True
        Next j
        Cells(i, "G") = Drm
    Next i

Range("G1").Activate
    i = i - 1
    Selection.AutoFilter
    ActiveSheet.Range("$A$1:$G$" & i).AutoFilter Field:=7, Criteria1:="DOĞRU"

End Sub

hemen deniyorum

necdet bet çok teşekkürler tam istediğim gibi

iyi akşamlar

Son düzenleme:
Mehaba,

Güle güle kullanınız.

Ama niye böyle bir şey arıyorsunuz anlamadım. Renklendirmeyi siz yapıyorsanız renklendirmeyi yaparken bu işlemi yapmak olası.

Merhaba necdet bey dediğiniz gibi artık boyama ma gerek kalmadı makro ile çözdünüz durumu

iyi günler

Merhaba necdet bey dediğiniz gibi artık boyama ma gerek kalmadı makro ile çözdünüz durumu

iyi günler

MERHABA
konuyu daha önce çözdük necdet bey des ile fakat renklendirmeyi koşullu biçinlendirme ile c ve d sutunundaki satırlardan her hangi biri 5000 aşarsa boyuyorum fakar makroyu çalıştırırken koşullu renklene hücrelerdeki sarı boyaları görmüyor;

el ile manuel boyar isem görüyor daha pratik bir yolu var mıdır ya da boya ma ile ilgili yapabileceğim başka bir şey var mıdır
örneğin c40 ve d40 ı el ile manuel boyadım doğru sonuç veriyor diğerleri koş. biç. onları yanlış görüyor

Ekli dosyalar

Geri