• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sabit hücre rengi ve karakteri

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Merhaba,

Excel 2007de, bir tablo oluşturdum. Bu tabloda bazı hücrelerin renklerini belirledim. Bu hücrelere data girilirken copy paste ile biryerlerden yapıştırıldığında hücrenin rengi, yazı karakteri değişmesin istiyorum. Yani benim bıraktığım gibi olsun istiyorum. Ama nası yapacağımı bilmiyorum. Olabilir midir?

kusura bakmayın excelde toplama çıkarma dışında ilk kez bişeyler yapmaya çalışıyorum. koşullu biçimlendirmede sadece eşittir küçüktür bişidire göre renk değişikliği veriyor galiba. benim ihtiyacım olan data girişi yapılacak hücrelerin rengi yeşilse yeşil kalsın, girilen dataya göre renk değişsin istemiyorum...

Merhaba,

Eğer işlem kalabalıklığı olmayacak derseniz kopyalama yaptıktan sonra özel yapıştır-değerleri ile biçimleri koruyabilirsiniz. Bu yöntem sıkıcı olur derseniz bu işlemi makro ile dosyayı kayıt ederken hücreleri istediğiniz gibi biçimlendirerek çözebilirsiniz.

Teşekkür ederim Korhan Bey. Peki makronun, hücrelere değerlerini yapıştırdıktan sonra otomatik çalışmasını sağlayabilir miyim yoksa macroyu etkinleştirmek icin her seferinde bir tuş takımı ya da kısayol kullanmak zorunda mıyım? Yapmaya çalıştığım şey basit bir hesaplama programı, excel anlamında basit ama formüller cok karışık olduğu için formülleri başka sayfada gizleyerek kullanmak istedim ileride oynama yapılmasın diye. gorunen sayfaya da (ki bu sayfadan çıktı da alınacak) sadece insanların değer girişi yapabileceği hücreleri bırakacağım değiştirilebilir olarak ama muhtemelen bu değerleri elle yazmayıp bir başka excel dosyasından copy paste ile alıp yapıştıracaklar. format bozulmasın ki çıktı alındığında bütünlük olsun istiyorum. çabam bu yüzden. şimdiden teşekkürler...

Merhaba,

Makroları belli kurallar çerçevesinde otomatikleştirebiliriz.

Mesela;

1- Dosya yazdırılırken tüm hücreler istediğiniz gibi biçimlendirilebilir.
2- Dosyayı kayıt ederken tüm hücreler istediğiniz gibi biçimlendirilebilir.
3- Sayfada bir hücreye tıkladığınızda tüm hücreler istediğiniz gibi biçimlendirilebilir.
4- Dosya açılışında tüm hücreler istediğiniz gibi biçimlendirilebilir.

Ok anladım,

Kaydederken otomatikleştirme benim için en mantıklısı olacak galiba. excellin help menusunden yapılışını gordum (gercekten bunlarla ilgli hicbir bilgim olmaksızın yapıyorum:S). Bi deneyecegim... Sonrasında takılırsam sizden yeniden yardım isterim. Tesekkur ederim...

Geri