• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sabit Formül Oluşturmak Mümkün mü ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sayın N. Ziya Hiçdurmaz'ın Verdiği kod
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Sayfa2.[a3] = ""
Sayfa2.[a3] = WorksheetFunction.Sum(Sayfa1.Range("a3:g3"))
End Sub
çok işime yaradı. Kendisine teşekkür ediyorum ancak sorunum bi noktada yeniden baş göstermiş durumda. Öyle ki bunu sabit bir kod haline getirip hangi hücreye girersem gireyim hesaplayıp yazması lazım. Mesela a3:g3 arasını gidip sayfa 2 de a3 e toplayıp yazıyorsa ; a4:g4 aralığına girdiğim veriyi de sayfa 2 de a4 e toplamasını istiyorum.Aynı kodu kopyala yapıştırla gerekli yerleri değiştirip yaptım ama bunu her hücre için yapmak imkansız. Bunun bir çözümü var mıdır ? Şimdiden teşekkürler .

Sayın N. Ziya Hiçdurmaz'ın Verdiği kod

çok işime yaradı. Kendisine teşekkür ediyorum ancak sorunum bi noktada yeniden baş göstermiş durumda. Öyle ki bunu sabit bir kod haline getirip hangi hücreye girersem gireyim hesaplayıp yazması lazım. Mesela a3:g3 arasını gidip sayfa 2 de a3 e toplayıp yazıyorsa ; a4:g4 aralığına girdiğim veriyi de sayfa 2 de a4 e toplamasını istiyorum.Aynı kodu kopyala yapıştırla gerekli yerleri değiştirip yaptım ama bunu her hücre için yapmak imkansız. Bunun bir çözümü var mıdır ? Şimdiden teşekkürler .

ekteki kod denermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
For i = 1 To Sayfa1.Range("A65536").End(3).Row
If WorksheetFunction.Sum(Sayfa1.Range("a" & i & ":g" & i)) = 0 Then
Sayfa2.Range("A" & i).Value = ""
Else
Sayfa2.Range("A" & i).Value = ""
Sayfa2.Range("A" & i).Value = WorksheetFunction.Sum(Sayfa1.Range("a" & i & ":g" & i))
End If
Next
End Sub

Sayın Hüseyinkis , çok teşekkür ederim. Aynı şekilde çarpım ve bölme yaptırmak için hangi kodları kullanmam gerekir ?

Tekrar selamlar Sayın Hüseyinkis ;

İstediğimiz Örneğin A3:G3 arasını toplatıp sabit bir değer ile ( örneğin : 1,25 ) ile çarptırmak istiyoruz. ya da böldürmek istiyoruz. bunu nasıl sağlayabiliriz.

Tekrar selamlar Sayın Hüseyinkis ;

İstediğimiz Örneğin A3:G3 arasını toplatıp sabit bir değer ile ( örneğin : 1,25 ) ile çarptırmak istiyoruz. ya da böldürmek istiyoruz. bunu nasıl sağlayabiliriz.

WorksheetFunction.Sum(Sayfa1.Range("a" & i & ":g" & i)) /1,25 veya
WorksheetFunction.Sum(Sayfa1.Range("a" & i & ":g" & i)) * 1,25 şeklinde

işleminizi gerçekleştirbiliriniz.

Geri