• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saati Düzenleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hsn55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

#11 nolu mesajımdaki kodu revize ettim. Ayrıca örnek dosyada ekledim. Denemelerimde bir sorun görmedim. Sizde deneyip sonucu bildirirseniz sevinirim.

Korhan bey çok teşekkür ederim. Şuan için bir sorun göremedim. Kod gayet güzel çalışıyor. Acaba koda son olarak şöyle bir ilave daha yapılabilir mi ?
1- Hücreye 7 yazdığımda 07:00 yaza bilir mi
2-Hücreye 07: yazdığımda 07:00 yazabilir mi?
3-Hücreye 0715 yazdığımda 07:15 yazabilir mi?

Korhan bey çok teşekkür ederim. Şuan için bir sorun göremedim. Kod gayet güzel çalışıyor. Acaba koda son olarak şöyle bir ilave daha yapılabilir mi ?
1- Hücreye 7 yazdığımda 07:00 yaza bilir mi
2-Hücreye 07: yazdığımda 07:00 yazabilir mi?
3-Hücreye 0715 yazdığımda 07:15 yazabilir mi?
Ayrıca bunların haricinde bir veri girildiğinde hata uyarısı verebilir mi ( Yani sonuç saat formatına dönüşmemesi halinde)

CASE bloklarını çoğaltarak bu eklemeleri sizde yapabilirsiniz.

#11 nolu mesajımı tekrar revize ettim. Bir ara denersiniz.

Korhan bey hücreye ne yazarsam 00:00 şeklinde çıkıyor.

Önerdiğim kodu ve dosyayı tekrar revize ettim.

Not: Sorun yaşamamak adına veri girişi yaptığınız hücredeki zamanı değiştirmek istediğinizde önce hücreyi DELETE ile silin sonrasında veri girişi yapın.

Korhan bey çok teşekkür ederim. Gayet güzel çalışıyor. Sadece yanlış değer girdiğimde örneğin 08/05 hata uyarısı vermiyor.Sonuç saat harici bir değer olduğunda her zaman uyarı verebilir mi. Birde hücre biçimlendirmesi ne olmalı ?

İki nokta üst üste sembolü dışında hangi sembolleri kullanmayı düşünüyorsunuz?

sonuç ta : nokta harici olmayacak. Örneğin ben 08/05 yanlışlıkla yazarsam kabul etmeyecek . Sonuç 08:05 şeklinde ise uyarı vermeyecek

Ben şimdi paylaştığım dosyayı açtım ve hücreye 08/05 yazdığımda uyarı veriyor.

Acaba benim dosyada bicimlendirme farkli olabilir mi

Benim dosyada da sadece 08/05 yazynca uyarı veriyor. Ama diğer şekillerde örneğin 08a yazıldığında uyarı vermiyor

Dosyayı ve kodu tekrar revize ettim. Deneyiniz.

Korhan bey çok teşekkür ederim. Sizi bayağı bir uğraştırdım. Hakkınızı helal edin. Emeğinize sağlık. İyi geceler

Korhan bey sizi tekrar rahatsız ediyorum. 5 adet sayı girişi engellenebilir mi ?. Yani hücreye 4 rakam üzerinde bir rakam yazıldığı zaman Örneğin : 15678 gibi 00:00 sonuç veriyor. Burada da hata uyarısı verebilir mi?

Bu alandaki hücrelere girebileceğiniz en büyük zaman bilgisi değeri nedir?

Örnek dosyayı tekrar deneyiniz.

Korhan bey merhabalar;
10.15 ve 22,20 gibi girişlere izin vermiyor.

Geri