• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat(Zaman)Dilimlerinde Problem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DoLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 - 2007 Türkçe , İngilizce
Selamlar;

Gece 12 zaman diliminde sorun yaşamaktayım.işin içinden cıkamadım uzman arkadaslardan yardım talep etmekteyim..

Örnek ekte sorunumu dile getirdim.fikri olan arkadaslar yardımcı olurlarsa sevinirim..

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Merhaba;
Doğru anladıysam eki inceleyin. (sonuç doğruluğunu mutlaka kontrol edin)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Doğru anladıysam eki inceleyin. (sonuç doğruluğunu mutlaka kontrol edin)
İyi çalışmalar.

sayın muygun elinize saglık ama bunun baska alternatifi yokmu benim yazmıs oldugum formüle devam ettirip o ondan ufaksa bişe gösterme desek olmazmıydı işinize karısmak gibi olmasın yazmıs oldugunuz formül her baba yigidin harcı degil saygı duyuyorum.sadece şansımı denemek istedim.baska bi kısa yolu varmıdır acaba.

Merhaba;
İhtimalle daha kısa bir çözüm (makro ile) mutlaka vardır. Alternatif çözümleri beklemek gerek.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
İhtimalle daha kısa bir çözüm (makro ile) mutlaka vardır. Alternatif çözümleri beklemek gerek.
İyi çalışmalar.

Hmm anladım teşekkür ederim yardımın için cok sagol..

İyi Günler

Selam,

gene ben :) bi sorun daha var sayın muygun,

gece 12 cıkıslardaki sorun yok tekrardan teşekkür ederim ama bu sefer gece 12 girişli kişilerde sorun yaşıyorum..kşinin mesai girişi gece 00:00:00 olup ve saat 23:59:00 da girdiginde yani normalde 1 dakika erken giriyor vardiyasına ama geç giriş kısmında 23:59:00 dk geç giriş oldugunu gösteriyor..

bu sorunu nasıl halledebilirim..yardımınızı rica ederim.

İyi Günler

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not:Tabloda mavi hücrelerde bir deneme yaptım ama siz değişik saatlerle tabloyu test edin.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not:Tabloda mavi hücrelerde bir deneme yaptım ama siz değişik saatlerle tabloyu test edin.

Selam;

test ettim istedigim gibi herhangi bi sorun yok,çok teşekkür ederim çok sağol

İyi Calışmalar

Son düzenleme:
Tekrardan selam ,

sayın muygun dataları oturdugumda bu seferde gündüz vardiyalarında sorun veriyor mesala 09:00 girişli kişi eger giriş yapmadıysa yani 00:00'sa geç girişe 15:00:00 olarak atıyor.:S

iyi günler

Tekrardan merhaba;
eğer 9:00 da giriş yapması gereken kişi gelmediyse vardiya müddeti kadar zamanı geç girişe yazması normal.
Eğer gelmesi gereken kişi gelmediyse bunu nasıl tespit edeceksiniz?
Şayet gelmeyen kişiye giriş kısmına bir değer yazarsanız (örn:gelmedi gibi) ve bunun sonuç (yani geç giriş) kısmına yansımasını tanımlarsanız tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

gelmeyen kişiyi adamın vardiyası olup eger giriş kısmında 00:00:00 varsa bu adam gelmedi anlamına geliyor..ama 2. yapmıs oldugun formülde adamın vardıyası var ve gelmiyor yani bu adam devamsız oluyor devamsız oldugu halde geç girişe 15:00:00 gözüküyor..ilk yapmıs oldugunz tabloda herhangi bi skıntı yoktu sadece gece cıkıslarında vardı o sorun hal oldu bu sefer girişlerde sorun vardı o da hal oldu ama bu seferde gündüz devamszlık yapanlarda sorun vermeye basladı 15:00:00 gibi..

umarım anlatabilmişimdir.

Tabloya göre;
gelmeyen yada giriş kısmında 0 değeri varsa (yani saat 24:00 ise ki bunun değeri 00:00) bu kişi saat 24 de giriş yapmış demektir. Buna sıfır harici belirleyici bir değer girmeniz gerekiyor. (boş hücrenin sayı değeri sifirdir) Bunu düşünün. (sizin için veri girmemek belki kolay bir çözüm ama bu istediğiniz çözüm için belirleyici değil)

selam,

evet dogru söylüyorsunuz eger giriş kısmında 00:00:00 varsa bu adam 24:00:00 giriş yapms anlamına geliyor ama gece tam 12 de yani 00:00:00 giriş yapma olasılıgı %0,5 gbi bişe.oyüzden bende vardiyası olup eger girişte 00:00:00 varsa yani bu gündüz vardiyası olup girişinde 00:00:00 olunca ben bunları gelmedi olarak algılıyor ve devamsz işliyorm. datayı vlookup çekerek aldıgım için S.İ ve İzin günlerindede 00:00:00 veriyor ama bu adamlar normalde izinli.

örnek ek'e gelirsek giriş kısmında nasıl yok yazıcak cünkü giriş kısımlarına datayı otutturoyrm

Epey bi karışık oldu sanırım. aslında sayın muygun,kısaca özeti benim bu tablodaki amacım adamın vardiyası olup ve vardiyasına giriş yapmadıysa devamsız listesini versin..eğer sizin aklınızda baska bir düşünce varsa devamsız listesini rahatcana cıkarabilecegimi onuda denerim eğer bana uygun olursa yani illam benim söyledigim şekilde olucak diye bişe yok belki sizin bildiginiz alternatif vardır oda olabilir ;) gerçekten çok teşekkür ederim baya uraştınız artık bişe söylemeye çekiniyorum.allah razı olsun.

Merhaba;
girişi ve çıkışı sıfıra eşit ise eleman için "gelmedi" uygulaması yapılabilirse eki inceleyin.
Bu şartı bozacak tek oluşum 24:00:00 de başlayan vardiyanın 24:00:00 de bitmesi (yani 24 saatlik bir vardiya yada çalışma uygulaması bu ancak belki bakım ünitelerinde olabilir)
Başka bir çözüm bulamadım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

24:00:00'da baslıyan 24:00:00 de bitmesi bu kısmı anlıyamadım..simdi bu vermiş oldugunuz tabloda eger vardiyası olup gelmediyse devamsız işliyor demi diyer sütünuna yanls bakmadysam ekteki örnekte oluyor..peki vardiyasında y.i ve izin varsa onları yazssın eger gelmediysede gelmedi yazsın,,yani diger sütünuda s.i,izin ve gelmeyenleri görebilirmiyiz tek sütünda.

Ellerine Sağlık,Sayğılar.

24:00:00'da baslıyan 24:00:00 de bitmesi bu kısmı anlıyamadım..simdi bu vermiş oldugunuz tabloda eger vardiyası olup gelmediyse devamsız işliyor demi diyer sütünuna yanls bakmadysam ekteki örnekte oluyor..peki vardiyasında y.i ve izin varsa onları yazssın eger gelmediysede gelmedi yazsın,,yani diger sütünuda s.i,izin ve gelmeyenleri görebilirmiyiz tek sütünda.

Ellerine Sağlık,Sayğılar.

Merhaba;
Girişi ve çıkışına bir değer yazmadığınız veri için ilgili hücre değeri sıfırdır. Sıfır değerinin saat dilimindeki karşılığı ise 24:00:00 dır. Bu nedenle tablo bu girişi 24:00:00 ve çıkışıda 24:00:00 gibi algılayacaktır. (24 saatlik mesai dediğim bu)
Siz en iyisi tabloyu deneyin. (aslında bir önceki tabloda "GELMEDİ" işlemi için gereken formül vardı)
Bu tablo geç giriş başlığı altına ;
girişi ve çıkışı başlığı altındaki hücre boş yada sıfır ise "gelmedi"
mesai girişi başlığı altındaki hücre "S.İ" ise "S.İ"
mesai girişi başlığı altındaki hücre "izin" ise "İZİN"
bunların dışında giriş ve çıkış oluyorsa zamana göre işlem sonucunu yapıyor.
Değişik saat ve şartlarda tabloyu test edin.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;

Sayın muygun eki kontrol ettim herhangi bir sorun yok gibi malum hafta sonu kendim manuel kontrol ettim data yoktu.hafta içi daha kapsamlı kotrol etcem ve uygulayacam inşallah bi sorun cıkmaz.eger olursada tekrardan rahatsız ederim.Gerçekten zamanınızı aldım hakkınızı helal edin.çok teşekkür ederim ellerinize sağlık.

Sayğılar..

Merhaba;
Girişi ve çıkışına bir değer yazmadığınız veri için ilgili hücre değeri sıfırdır. Sıfır değerinin saat dilimindeki karşılığı ise 24:00:00 dır. Bu nedenle tablo bu girişi 24:00:00 ve çıkışıda 24:00:00 gibi algılayacaktır. (24 saatlik mesai dediğim bu)
Siz en iyisi tabloyu deneyin. (aslında bir önceki tabloda "GELMEDİ" işlemi için gereken formül vardı)
Bu tablo geç giriş başlığı altına ;
girişi ve çıkışı başlığı altındaki hücre boş yada sıfır ise "gelmedi"
mesai girişi başlığı altındaki hücre "S.İ" ise "S.İ"
mesai girişi başlığı altındaki hücre "izin" ise "İZİN"
bunların dışında giriş ve çıkış oluyorsa zamana göre işlem sonucunu yapıyor.
Değişik saat ve şartlarda tabloyu test edin.

İyi çalışmalar.

Merhaba;

sayın muygun uzun bi aradan sonra tekrardan selamlar gene rahatsız ediyorum k.bakmayın şu son ekte tek bir sorun var o da adamın vardiya girişi gece 12 olup ve çıkışıda sabah 7 olsun.eğer adam gecede calısıp giriş yapmadıysa yani girişi ve çıkışı 00:00:00'sa gelmediyse bunu devamsız olarak algılamıyor..

uraştım ama bir çıkar yol bulamadım o yüzden tekrardan yardımınızı rica ederim.

İyi Günler

Merhaba;
Umarım yaptığım değişiklik diğer şartları etkilemez. Diğer şartlara göre tabloyu yeniden test edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri