• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat ve metni cevir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yagiz80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
exel 2007
calısmam icin Saat ve metni cevir yardım

asagıda ekledigim tabloda kırmızı olan yeri normal gun dondurmeden cıkarma yapsın istiyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba

bendeki listede de tarih 23.03.2013 21.30 olarak gözüküyor.( sondaki 4 rakam saati göstermekte..)

dileğim sadece baştaki 23 rakamının kalması diğer rakamların uçması...

teşekkürler.

Sonuç olarak siz büyük olandan küçük olanı mı çıkartmak istiyorsunuz?

Tam olarak anlaşılmıyor, belgedeki "normal kabul ederek" ne demek acaba?

Anormal olan nedir, normal ne?

Belgenizdeki 1195 olan hücrede hangi değeri bekliyorsunuz?

kusura bakmayın omer bey win biraz yavas gormedim hepsini normal olarak algılasın istiyorum yani kısaca ornekleyeyim a1 hucresinde b1 hucresinden kucuk deger var bunu b1 den a1 cıkartarak sonuca ulasıyoruz fakat a1 hucresinde buyuk b1 hucresinde kucuk deger olunca isler karasıyor excel bunu baslangıc saati 00:00 kabul ederek kucuk olanı bir onceki gunmus gibi işlem yapıyor benim istedigim gun dondermeden aradaki farkı versin

Yani sonuçta C3 hücresinde 1195 değil 4 saat 5 dakikanın karşılığı olan 245 dakika mı görmek istiyorsunuz?

Evet omer bey aynen dediginiz gibi formulu kopyaladıgımda digerlerininde o sekilde yani excel dogru olanı mantıklı yapıyor biz mantıksız olanı istiyoruz :d

D3 hücresine;
=1*METNEÇEVİR(EĞER(A3>B3;("24:00"-A3)+(B3-"00:00");B3-A3);"ss:dd")
formülünü uygulayın. Bu formül sonucu 04:05 olarak verir.

Hücre biçimlendirmesi menüsünden; İsteğe uyarlanmış -> [dd] seçin, listede yoksa aynı menüde tür kısmına kendiniz yazın ve TAMAM deyin. Sonuç 245.

Sonra kopyala-> yapıştır.

proplem burda baslıyor omer bey iste sonrakiler farklı oluyor bu sefer yani bunlar surekli sabit degerler olmayacak degisecek eger formulu ile mantık yurutulebilirmi acaba

hayır neden farklı olsun ki.
Bir sonraki satırda beklediğiniz değer 21 saat 35 dakikanın karşılığı olan 1295 dakika değil mi?

Hayır omer bey bu seferde 07:55 den 05:30 degerini cıkaracak anlatmaya calıstıgım nokta o 2:25 dk etmesi

sonuclar 12 saatin karsılı olan 720 dk gecmesini istemiyorum omer bey

Formül
=MUTLAK(A4-B4)
Biçimlendirme biraz önce söylediğimi gibi isteğe göre [dd]
Böyle yapınca sonuçlar sırayla;
170
1335
1195
145
55
oluyor.

Sizleride yordum kusuruma bakmayın affınıza sıgınarak 4gun oldu ugrasıyorum ama burdaki degerler kesinlikle 12 saat karsılıgı olan 720 dakikayı gecmeyecek omer 1000 degerli olmayacak

Şimdi anladığım sanırım söylediğinizi hemen yazıyorum.
=MİN(1*METNEÇEVİR(EĞER(A1>B1;("24:00"-A1)+(B1-"00:00");B1-A1);"ss:dd");MAK(A1:B1)-MİN(A1:B1))
Biçimlendirme yine söylediğim gibi [dd] derseniz dakika, ss:dd derseniz saat:dakika olarak görüntülenir.
Şimdi tamam sanırım.

omer bey siz bir harikasınız tesekkur etmek inanın size gercekten az sonsuz sukranlarımı sunuyorum cok hos oldu ellerinize sağlık ck teskkur ederim

İyi günler dilerim.
Sağlıcakla, Türkmen diyarına selamlar.

Aleykumselam

Geri