• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat ve dakika yazdırmak

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar isteğim sadece çizelge üzerinde gösterilebileceğinden sorum ekteki dosyadadır.
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Birleştirme işlemini & işaretiyle değildi.
Birleştir formülüyle deneyiniz.

Böyle denediniz mi?
Kod:
=EĞER(METNEÇEVİR(Y42-A9;"ss")<=METNEÇEVİR(1;"ss");"";METNEÇEVİR(Y42-A9;"ss")&" "&"saatte arıza giderilmiştir")&" "&EĞER(METNEÇEVİR(Y42-A9;"dd")<=METNEÇEVİR(1;"dd");"";METNEÇEVİR(Y42-A9;"dd")&" "&"dakikada arıza giderilmiştir.")

Abazya arkadaşım..Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum..Ancak sizin yazdığınızı denedim .Sonuç : "01 saatte arıza giderilmiştir 25 dakikada arıza giderilmiştir. " şeklinde çıkıyor..Hüseyin çoban isimli arkadaşımın dediğini de anlamadım inanın..

Merhaba,

Kod:
=EĞER(Y42-A9<--"00:01";"";YERİNEKOY(EĞER(SAAT(Y42-A9)<1;"";SAAT(Y42-A9)
&" Saat ")&EĞER(DAKİKA(Y42-A9)<1;"";DAKİKA(Y42-A9)&" Dakika'da")
&"'da Arıza Giderilmiştir";"'da";"";2))
Bu şekilde deneyiniz..

.

Üstadım teşekkür ederim,sorun halloldu...Sizin de az bir şey tebessüm etmenizi sağlamak için çok ama çok ufak bir ayrıntı vermek istiyorum..Her türlü saat ve dakikayı düzgün olarak veriyor..(Gerçi kesinlikle böyle birşey olmaz ama dedim ya gülmeniz için ufak bir ayrıntı) Sadece 1 (BİR) dakikalık tamir süresi olursa o hücre boş kalıyor...Kesinlikle önemli değil..İlginize ve emeğinize çok teşekkür ediyorum

Fazla deneme yapmadığım için o kısma dikkat etmemişim.

Kod:
=EĞER(METNEÇEVİR(Y42-A9;"ss:dd")+0<--"00:01";"";YERİNEKOY(EĞER(SAAT(Y42-A9)
<1;"";SAAT(Y42-A9)&" Saat ")&EĞER(DAKİKA(Y42-A9)<1;"";DAKİKA(Y42-A9)
&" Dakika'da")&"'da Arıza Giderilmiştir";"'da";"";2))
Bu şekilde sorun hallolur sanırım.

.

Üstadım tamam.Sorun halloldu..Önemli değildi gerçekten ama hassasiyetine ve ilgine ayrıca teşekkür ediyorum.

Geri