• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat ile Sayı çarpma

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar merhaba saatlik makine kiralaması yapan bir firmada çalışıyorum.

Makinenin Çalışma saati ile fiyatını excelde çarpımını nasıl yaptırabilirim.

BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Süleyman bey yardımlarınız için çok teşekkür. Çok işime yaradı bu formüller yanlız saat tam saat (11:00) değil de dakika küsüratlı (11:15) çıkarsa 15 dknin farkını bu formülle elde edemiyorum. Bu sorumada yardımcı olursanız sevinirim.

saat tam saat (11:00) değil de dakika küsüratlı (11:15) çıkarsa 15 dknin farkını bu formülle elde edemiyorum. Bu sorumada yardımcı olursanız sevinirim.

H6 hücresine:
Kod:
=(G6+(G6<F6)-F6)

J6 hücresine :
Kod:
=I6*SAAT(H6)+(DAKİKA(H6)*I6/60)
bu şekilde denermisin ?

Ekli dosyalar

Bir sorum daha olacak biraz kafanızı şişirdim ama kusura bakmayın. Yapmış olduğum tabloda çalışma saatlerini toplattım örnek 58:10 gibi bir sonuç çıktı. Bu saati bir rakam la örnek 10 çarptırmak istiyorum karşıma çok farklı sonuçlar çıkıyor. Bir sizin formülleri falan denedim ama olmadı yapabileceğiniz bişey varmı? Ayrıca necdet beye de çok teşekkürler. çok faydalı bilgiler vermiş.

Ekli dosyalar

Daha anlaşılır şekilde 24 saati geçen saatlerle rakamları çarptırma işlemi yapmak istiyorum eğer mümkünse tabi :(

Süleyman Bey çok çok teşekkür ettim. Bu vermiş olduğunuz bilgiler çok işime yarayacak. Gerçekten hakkınızı ödeyemem çok sağolun.

Merhaba,

Süleyman Bey'in dosyasında

J6 daki formül

Kod:
=+I6*SAAT(H6)+(DAKİKA(H6)*I6/60)
Bunu

Kod:
=H6*24*I6

H18'deki

Kod:
=H17*GÜN(H16)*24+H17*SAAT(H16)+(DAKİKA(H16)*H17/60)
formülünü

Kod:
=H16*H17*24
olarak kısaltmak olası.

Bu hücreleri de rakam olarak biçimlendirmek gerek.

Geri