• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat Hesaplaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uKiGS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Benim size bir sorum olacaktı yeniyim forumda kusura bakmayın öncelikle.
ben bir hücreye 0 yazdığım zaman yan hücrede hemen o an saati atmasını istiyorum. Bunu yaptım fakat ben veri girdikçe ve saat ilerledikçe benim yaptığım formülde saat ilerlemeye devam ediyor.
benim yaptığım formül bu : =IF(C1=0;NOW();" ")
ama dediğim gibi Now olduğu için saati sürekli veri girdiğimde yeniliyor. Bunu sabit tutmamızın bir yolu var mı ?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Merhaba
Sayfanın kod bölümüne kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 3 Then
If Target = 0 Then
Cells(Target.Row, "D") = Now
End If: End If
End Sub

Merhaba,

Bu benim yaptığımın bir değişik versiyonu. Now oldukça saat sürekli ilerleme yapıyor. Misal ben 0 sayısını saat 17:25' de yazdım sonra dosyayı kaydedip çıktım. Daha sonra 21:40' da tekrardan excel açtığımda saatin 17:25'de sabit kalmasını istiyorum. 21:40 olarak değişmesini istemiyorum.

Asi Beyin verdiği kodlarda sıkıntı yok. Sadece C sütununa sıfır yazarsanız günceller. Aksi taktirde güncelleme yapmaz.

Asi Beyin verdiği kodlarda sıkıntı elbette yok ama sorduğum soruya karşılık gelmiyor onu anlatmaya çalıştım. Bu kodda ben 0 yazdığımda güncel olan saati veriyor onda sorun yok. Ama ben başka hücrede bir sayı girdiğimde o zaman saat tekrardan güncelleniyor. Anlatmak istediğim bu benim

Bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. Kodlarda sonradan otomatik güncellenecek bir düzenleme yok. C sütununda herhangi bir hücreye 0 girilirse yanındaki hücreye o anın tarih ve saatini yazıyor. Daha sonra o C hücresine tekrar 0 yazmadıkça da değişmiyor. Başka hücrelerdeki değişiklikler o hücreyi etkilemiyor.

Örneğin C1'e 0 yazarsanız D1'e saati yazıyor. Bunu formülle yazmadığı için daha sonra değişmiyor. C5'e 0 yazarsanız "sadece" D5'e saati yazıyor. D1'deki veri değişmiyor. D1'in değişmesi için tekrar C1'e 0 yazılması gerekiyor.

altın üye olmadığım için verdiğiniz eki göremiyorum sayın askm. tekrardan yeni bir excelde denemeye çalışacağım. verdiğiniz bilgiler ve yardımlar için teşekkür ederim.

Geri