• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat formatını dönüştürme

Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
Arkadaşlar kolay gelsin benim sorunum şu şekilde

saat yazılan yere arasına : Konulmasını istiyorum

örnek olarak 1230 olan saatin formülle 1230 yazdığımda 12:30 olarak yazılmasını istiyorum

saygılarımla

örnek ekteki gibidir.

Bir de bir hücreye rakam yazdığımda "tk" kelimesinin eklenmesini istiyorum yani şu şekilde

bir hücreye 1530 yazdığımda tk - 1530 yazılmasını istiyorum

saygılarımla

Sayın exeexe;
Hücre biçimlendirden isteğe uyarlanmışa saat .çin ##":" ikinci kısım için ise ##"tk - " #### yazınız. Ekteki Örnek dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

hocam teşekkürler ama dosyayı indiremiyorum altın üyelik istiyor rapidshareye upload etseniz olur mu ?

teşekkürler.

Sayın exeexe; İşyerindeki bilgisayarlar dosya indirip yüklemeye kapalı.
İşlem yapmak istediğiniz hücreleri seçin. farenin sağ tuşuna basın açılan kutudan hücre biçimlendire tıklayın, açılan kutudan isteğe uyarlanmışı seçin Tür: yazısının altındaki kutuya saat için ##":"## yazın tamama basın.
Aynı işlemi diğer sorunuz için yapın kutuya "tk - " ####

Hocam tür yazısının altındaki kutuya saat için ##":"## bu karakterleri aynı şekilde yazmam mı gerekli doğru mu anlıyorum.

bir de aynı şekilde hücreye 1525 girdiğimde 1525 önüne otomatik olarak( TK- ) eklemesini istemiştim bu da "tk - " #### bu karakterleri bu şekilde mi yapmam gerekli

Sayın Exeexe;
saat için ##":"##
tk- için "tk - " ####
Bunları ayrı ayrı işlemler olarak istediğinizi farzederek yazdım
Ancak saati 1530 yazıp, tk - 15:30 dönüşmesini istiyorsanız "tk - " ##":"## şeklinde yazın.

eyvallah çok sagolun hocam işe gider gitmez ilk hemen bunu denicem

Geri