• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

saat farkı hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sahanne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 excel
slm kardes işim için bi saat farkı hesap tablosu lazım
günün değişik saatlerinde iş alıyorum hiç tarih faktörünü karıştırmayın tarih olmadan iki saat farkını ecxel de nasıl hesaplarım yardım edin lütfen

A B C
1 02:58 17:21
2
3
4
5

sonuçta c kısmına gelsin bu sadece bir örnekti bana bunu nasıl hesaplarım anlatırsanız sevinim excel den hiç anlamam o yüzden çok ayrıntılı anlatırsanız sevinirim yada ben saatleri girdikten sonra otomatik hesap yapan bi sayfa yaparsanız daha çok sevinirim

a1 ve b1 'e saati yazdıktan sonra
c1 hücresine =b1-a1 yazarsanız olur.

a1 ve b1 'e saati yazdıktan sonra
c1 hücresine =b1-a1 yazarsanız olur.

Merhaba, Arkadaşımızın yazdığı gibi yapabilirsiniz. Fakat böyle yapdığınızda şu durumda hata alacaksınız;

Böyle bir durumda C1'e "=b1-a1" yazdığımızda;

| A | B | C |
<1> | 23:00 | 02:00 | #### |

Onun Yerine C1 Hücresine bu formülü yazmanız doğrultusunda ertesi güne sarkan zaman dilimi söz konusu olduğunda hata almayacaksınız.

=EĞER(B1>A1;B1-A1;(24-A1)+B1)

Yukarıdaki örnek için bu durumda C1'de 03:00 çıktısını alırsınız.

Kolay gelsin.

arkadaşlar ben de biraz uğraştım alttaki gibi yapıyorum yani sürekli kullanacağım için basit bi formül lazım
A B C D
1 03:00
2 21:00
3 =A2-A1

normalde böyle hesaplamam lazım ama 2. stundakini yazdığım zaman enter e basarsam saat 9:00 görünüyo 21:00 görüne bilmesi için excelde nasıl bi ayar yapmam lazım bana bu kadarı yetiyor şimdiden çok saolun 2007 sürümü kullanıyorum

Merhaba, ilgili sütun yada hücre seçili iken klavyeden "CTRL+1" tuşuna basınız karışınıza "Hücre Biçimlendir" penceresi gelecektir. Kategori kısmından "Saat"'i seçip ilgili biçem (13:30 gibi) sağ tarafta seçilmelidir. Yapılan işlem sonucu saatiniz 24 saat üzerinden görüntülenecektir.

Kolay gelsin.

saol kardes hal ettim şimdi 2. aşamaya geldik
ben aylık çalısma saatimi hesaplamak istiyorum a stununun alt sekmelerine çalıstığım saatleri alt alta yazıyorum en alt stunada =A1+A2+A3+A4+A5+A6+A7+A8.....+A30 şeklinde yazıyorum ama saat toplamları 24 saati gecince tekrar 12 saat biçiminde görünüyor ama ben 24 ten sonraki saati görmek istiyorum mesela 25 i 1 i değil onu nasıl ayarlayacaz

saol kardes hal ettim şimdi 2. aşamaya geldik
ben aylık çalısma saatimi hesaplamak istiyorum a stununun alt sekmelerine çalıstığım saatleri alt alta yazıyorum en alt stunada =A1+A2+A3+A4+A5+A6+A7+A8.....+A30 şeklinde yazıyorum ama saat toplamları 24 saati gecince tekrar 12 saat biçiminde görünüyor ama ben 24 ten sonraki saati görmek istiyorum mesela 25 i 1 i değil onu nasıl ayarlayacaz

Aşağıdaki linke göz atabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/f14/aly-ma-saati-hesaplama-t113637.html#post619620

Kolay gelsin.

Geri