• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat farkı gece yarısı olmuyor

Excel Vers. ve Dili
office 2003
MERHABA ARKADAŞLAR RESİMDE GÖZÜKTÜĞÜ GİBİ https://yadi.sk/i/hJ-mXfAIWcSbf c1 hücresindeki veri f1 hücresinde 90 dk olarak yapılan fazla saat gözükmekte aynı işlemi c2 hücresine yapamıyorum bunun nedeni gece yarısı saate denk geldiği için c1 hücresindeki gibi sayyıyı f1 h
cresine nasıl yazdırabilirim ve gece 12 den sonraki 2 saati artık saat şeklinde nasıl gösterebilirim yardımcı olurmsunuz tşk.

Aşağı yukarı ne yapmak istediğinizi anladım ama yanlış olmasın.
Örnek dosya ekleyip üzerinde tekrar anlatabilir misiniz ?

İki saat arasındaki farkı dakika olarak bulmak istiyorsunuz sanırım.

Dosyanıza ve anlatımınıza göre ne yapmak istediğinizi maalesef anlamadım.

Ben kendimce bir çalışma hazırladım, belki istediğinizi yakalayabilmişimdir.

Dosyanızı buradan indirebilirsiniz;
İki Saat Arası Farkı Bulmak

Hocam teşşekü ederim ilginiz için ama malesef estediğim değil ekteki dosyada a1ve b1 hücreleri girşi çıkış saatlerini belirtiyor bu veride c1 hücresine giriş çıkış satimde toplamda 8,5 saat olacak şekilde ayarlı ben eğer bu saatin 30 dk fazlasını çalışmışsam c1 hücresine yazıyor ve bu veriyi dakikaya f1 hücresinde ceviriyor ama ben bu verinin aynısını gece vardiyasına yapamıyorum 17:30 da girip 02:00 da çıkmam gerekirken be 02:30 da çıkıyom bu 30 dklık fazla süreyi c1 hücreisnde 0,020833333 (bu bir örnek) şekliinde yazmasıı ve bu veriyi =c1*24*60 formulle dakijaya çevirmek istiyorum bunu gün içinde yapıyorum ama gece yarısında yapamıyorum umaraım anlatabilmişimdir biraz karmaşık :) ayrıca 17:50 de girdiğimi farzedersen 02:00 da çıktığımı buradaki geç girişimide yazdırmak istiyorum ama yapamadım

Şu an ilgilenemeyeceğim. Arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

arkadaşlar bi yardımcı olurn murat bey sağolsun tek ilgilenen kişi yardımlarınız beklliyorum

250 kişi bakmış paylaşım bu olmamamsı gerekli belkide istediğim çok basit birşey ama ben yapamıyorm lütfem yardımcı olun bana tşk

Emin olun istediğiniz basit bir şey oslaydı çözüm bulunmuş olurdu.

Ekli dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

MERHABA ARKADAŞLAR RESİMDE GÖZÜKTÜĞÜ GİBİ https://yadi.sk/i/hJ-mXfAIWcSbf c1 hücresindeki veri f1 hücresinde 90 dk olarak yapılan fazla saat gözükmekte aynı işlemi c2 hücresine yapamıyorum bunun nedeni gece yarısı saate denk geldiği için c1 hücresindeki gibi sayyıyı f1 h
cresine nasıl yazdırabilirim ve gece 12 den sonraki 2 saati artık saat şeklinde nasıl gösterebilirim yardımcı olurmsunuz tşk.

E2 ye formülü uygulayıp dener misiniz
Kod:
=EĞER(B1>"00:00";"00:00"-A1-B1;B1-A1)

Pardon Yusuf 44 cevabını görmedim

Numan bey teşekkür edrim ilginiz için ama malesef olmadı kodu e2 ye yazdım ama farkını dk ka olarak yazdırtamıyorum =e2*24*60 olarak ayarlıyorum 17:30-02:00 giriş çıkış olması gerekli bu değeri 18:00-02:00 yazdığım zmana aradaki 30 dk geç girişli yazdıramadım kae kare oluyor yusuf bey altın üyeliğim olmadığı için dosyanızı inceleyemedim kodda şu şekilde 24 saatin simgesi 1 sanırım
=b1-a1+eğer(a1>b1;1)-d1 düzelteme yaptım ama şimdi 17:30-02:00 oldumu sıfır oluyır değer ama 18:002:00 olduğu zaman 30 dk eksi olarak göstermesi gerekirken kare kare gösteriyor olmuyo yapamadım yani neyse can sağolsun allah hepinizden razı olsun

Merhaba,

Aşağıdaki formülü kullanarak toplamda ne kadar çalışıldığını bulabilirsiniz.

Kod:
=EĞERHATA(METNEÇEVİR(EĞER(PARÇAAL(B1;1;2)="0,";(SAYIYAÇEVİR("23:59:00")+SAYIYAÇEVİR(B1))-SAYIYAÇEVİR(A1)+"00:01";B1-A1);"ss:dd:nn");"")
Diğer istediklerinizden çok bir şey anlamadım.

Dosyanızı incelemedim ama bir öneride bulunayım.
=EĞER(VE(giriş saati<>"";çıkış saati<>"");EĞER(çıkış saati<giriş saati;("12:00"+çıkış saati)-giriş saati;çıkış saati-giriş saati);"")
şeklindeki formül ile çalışma süresini hesaplayabilirsiniz.
Bundan sonrasını sanırım yaparsınız.

Hepinize sonsuz teşrkkür ederim bu ramazan ayında beni yanlız bırakmadınız ya allah hepinizden razı olsun işyerinde çok hakkımı yiyorlardı bu durum artık olmaz inşallah başka biir konuda görüşmek ümidiyle selametle esen kalın

Geri