• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat dilimi toplama işlemi

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Selamun aleykum
Merhaba arkadaşlar
Sitenize yeni uye oldum sunum hazırlıyorum buradaki saatleri toplamam gerekli hazır gelen listede bircok saat:dk:sn olarak görünüyor mesela 0.06:25:12 olarak cıkıyor bu baştaki sıfır ne amaçlı konmuş onuda bilmiyorum ama silmeden toplamam gereklli ne yaptıysam olmuyor özel bi formul gerekli galiba bulamıyorum
mesela 0.01:34:07 ile 0.02:53:07 iki saat dilimini nasıl toplaya bilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

.

Veriler A1 ve B1 hücrelerinde ise;

Kod:
=PARÇAAL(A1;3;10)+PARÇAAL(B1;3;10)

sonucu da:

İsteğe uyarlanmış olarak.

Kod:
[s]:dd:nn

biçimlendirin.

.

Serdar hocam çok teşekkür ederim formul işe yaradı :) saatleri topluyor benim saatlerim C12 sütünündan C33 sütününa kadar olan kısımda bu formulu tek tek yazmalımıyım kısa yolu varmı

Formulü yazdığınız hücrenin sağ alt tarafına kalın + işareti ince olunca mouse sol tuşuna basarak istediğiniz kadar alt tarafa sürükleyin.

Selamın Aleyküm bende bişey sormak istiyorum. Saat toplama işlemi yaparken örneğin A1 hücre içi 9999:50 yani 9999 saat 50 dakika olsun B1 hücrede 5555:45 olsun. Toplama işleminde sorun olmuyor. Ama rakam 10000'nin üzerine çıkınca örneğin 10500:50 A1 B1 de 5555:45 toplama işlemi yapmıyor. Sebebini anlayamadım.

Geri