• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat dağılımı ile ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kurmayy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 İngilizce
Merhabalar..

Bir dosya hazırlıyorum ama bi yerde takıldım Yardımlarınızı rica ediyorum...

Ekli dosyalar

Merhaba,

B15 hücresine yazıp tüm tabloya kopyalayın.

Kod:
=((VE(B$14>=DÜŞEYARA($A15;$A$2:$E$12;2;0);B$14<=DÜŞEYARA($A15;$A$2:$E$12;3;0))
 +VE(B$14>=DÜŞEYARA($A15;$A$2:$E$12;4;0);B$14<=DÜŞEYARA($A15;$A$2:$E$12;5;0)))>0)*1

VE ~ AND
DÜŞEYARA ~ VLOOKUP

0 olan hücreleri göstermemek için, formülü uyguladığınız alanı seçip sağ klik/hücre biçimlendirme/isteğe uyarlanmıştan/tür bölümüne,

[=0]"";Genel

yazın.

Yardımın için çok teşekkürler ama ben ekteki dosyaya uyarlamakta sıkıntı yaşadım..

Bana yardımcı olurmusun?

Tşk..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Örnek dosyanız pek örnek değilmiş, Ömer beyin işi gücü yoktur, yeniden uğraşsın :)

Yardımın için çok teşekkürler ama ben ekteki dosyaya uyarlamakta sıkıntı yaşadım..

Bana yardımcı olurmusun?

Tşk..

Sheet1 deki isim sırası ile sayfalardaki isim sırası herzaman aynı mıdır? Ayrıca gün ölçütü hesaba katılacak mı?

.

Özür dilerim ya..

Ben aslında formülü dosyaya ekledim ama hep sabit yerlere 1 değerini verdi düzeltemedim bi türlü :(

Sheet1 deki isim sırası evet aynı olacak isimler değişebilir ama sıralama değişmeyecek..
Gün ölçütü hesaba katılacak...

Çok tşk...

Pazartesi için B4 hücresine yazıp tablodaki hücrelere kopyalayın.

Kod:
=VE(B$3>=Sheet1!$[COLOR=red]D3[/COLOR];B$3<=Sheet1!$[COLOR=red]E3[/COLOR])+VE(B$3>=Sheet1!$[COLOR=red]F3[/COLOR];B$3<=Sheet1!$[COLOR=red]G3[/COLOR])
Diğer günler için kırmızı işaretli bölümleri Sheet1 deki gün hücre ölçütüne göre değiştirirsiniz.

Sıfırları diğer mesajımdaki açıklama ile düzeltirsiniz.

.

Geri