• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Run-time error '9' sorunu

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar merhaba...
Bu akşam sizi hayli meşgul edecek gibiyim..İki adet sorum olacak..
İlk kez büyük kısmını kendi çabam ile hallettiğim userformu denerken akıl almaz bir şeyle karşılaştım..Tam 174 sayfa sorunsuz çalışıyor.Sadece ve sadece üç sayfada Run-time error'9' Subscript out of range hatası veriyor..Bir türlü işin içinden çıkamadım..
Düzgün çalışan dosyalardan birkaç tane ve çalışmayan dosyaların üçünü ekte dosyada ekliyorum..

Ayrıca yine bu çalışma kiktabında bulunan "userform" isimli sayfanın yerinde sabit kalmasını istiyorum..Kaydırma çubuklarıyla ya da ctrl+PgDn tuşuyla ilerlerken bu sayfa yerinde kalsın istiyorum
Şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Üstad buna da teşekkür ederim ama hata nerdeymiş ve az önceki konuda da dediğim gibi ben bunu işyerindeki orijinal dosyanın neresinden düçelteceğim?
Diğer konuyu anlatamadım sanırım..
Diyelim ki Ctrl+PgDn tuşuyla sağa doğru ilerlerken 21 ya da 22 sayfa sonra Userform sayfası ekrandan sola doğru kayıyor..Ben tekrar en başa dönmek için sayfa kaydırma çubuğunun en baş sayfaya rönme okuna basıp sayfaların en başına geliyorum..bunu önlemek için "userform" sayfasını en başta sabitlemenin olanağı var mı?

Üstad buna da teşekkür ederim ama hata nerdeymiş ve az önceki konuda da dediğim gibi ben bunu işyerindeki orijinal dosyanın neresinden düçelteceğim?
Diyelim ki Ctrl+PgDn tuşuyla sağa doğru ilerlerken 21 ya da 22 sayfa sonra Userform sayfası ekrandan sola doğru kayıyor..Ben tekrar en başa dönmek için sayfa kaydırma çubuğunun en baş sayfaya rönme okuna basıp sayfaların en başına geliyorum..bunu önlemek için "userform" sayfasını en başta sabitlemenin olanağı var mı?

hata veren sayfalarda'ki adlar ile kod bölümüne yazdığını kod birbirini tutmuyordu onu düzelttim.

sayfa sabitleme yapamıyorsunuz ama köprü oluşturarak yapabilirsiniz
bu link yardımcı olur sanırım

Merhaba;

Alternatif olarak aşağıdaki kodu ThisWorkbook kısmına denermisiniz.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Sheets("UserForm").Move Before:=ActiveSheet
End Sub
Aktif olan sayfa üzerinde herhangi bir hücresinde çift tıklamanız yeterli olacaktır.

usubaykan üstadım..Çok güzel olmuş teşekkür ederim..Yalnız ufak bir ricam olacak.."userform" dosyasını çift tıkladığımız dosyanın yanına çağırmasa da biz direkt userform dosyasına gitsek daha işime yarayacak..Ama yine de çok güzel olmuş...
İhsan Hocam...Neresini düzelttiğini bir türlü bulamadım..Tarif edersen sevinirim

İhsan Hocam...Neresini düzelttiğini bir türlü bulamadım..Tarif edersen sevinirim

1 - CB 5 Sayfasının sonunda bir boşluk var
2 - CYM 1 Sayfasının sonunda bir boşluk var
3 - KÇS 1 bu sayfanın hem rakam'ın başında hem de rakamın arkasında bir boşluk var onları kaldırın

Arkadaşlar..Usubaykan üstadımızın önerdiği;
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
End Sub
formülünü uyguladım güzelçalışıyor..Fakat hangi sayfada çift tıklarsanız en baştaki "userform" sayfası çift tıkladığınız sayfanın yanına geliyr..Bense "userform" sayfasının yerinde kalmasını ve hangi sayfada çift tıklarsak direkt "userform" sayfasına dönmemizi istiyorum..Bu formüle yardımcı olacak arkadaşımız var mı?
Şimdiden teşekkürler..

End Sub
formülünü uyguladım güzelçalışıyor..Fakat hangi sayfada çift tıklarsanız en baştaki "userform" sayfası çift tıkladığınız sayfanın yanına geliyr..Bense "userform" sayfasının yerinde kalmasını ve hangi sayfada çift tıklarsak direkt "userform" sayfasına dönmemizi istiyorum..Bu formüle yardımcı olacak arkadaşımız var mı?
Şimdiden teşekkürler..

Merhaba;

Aşağıdaki şekilde uygulayın.
Kod:
    ActiveSheet.Move After:=Sheets("Userform")
End Sub

Alternatif olarak bunu denermisiniz.?
Kodu ThisWorkbook bölümüne kayamalısınız.?

Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
Sheets(ActiveSheet.Name).Move Before:=Sheets(2)
End Sub

İkisi de çalışmadı ve çok acayip sonuçlar vermeye başladı..Ben ilk verilen kodu kullanayım..Yine de ilginize ve emeğinize teşekkürler

End Sub
Şimdiden teşekkürler..

hangi sayfaya tıklıyorsanız o sayfa userform sayfasının yanında oluyor.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
Sheets(ActiveSheet.Name).Move Before:=Sheets(2)
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın hocam..174 sayfadan oluşan bir tezgah dosyam var..Userform ile toplu olarak ekrana getiriyorum ve herhangi bir dosyanın üzerine tıklayarak o tezgahın sayfasına gidiyorum..Buraya kadar herşey iyi..Diyelim ki baştan 125.dosyaya gittiysem userform dosyası en başta kalıyor..Ben bu userform dosyasının başta sabit kalmasını istiyorum..usubaykan arkadaşımızın ilk gönderdiği kod iyi..Hangi sayfaya gittiysem o sayfanın herhangi bir hücresine çift tıklıyorum ve userform ana sayfası geliyor..Ama diyelim ki 125.sayfada tıkladıysam en baştaki userform sayfası 125.sayfanın yanına taşınıyor..Aslında bu olmasa bu kodlar harikaydı..Buna bir çözüm getirirseniz sevinirim..Şimdiden teşekkürler

Sayın hocam..174 sayfadan oluşan bir tezgah dosyam var..Userform ile toplu olarak ekrana getiriyorum ve herhangi bir dosyanın üzerine tıklayarak o tezgahın sayfasına gidiyorum..Buraya kadar herşey iyi..Diyelim ki baştan 125.dosyaya gittiysem userform dosyası en başta kalıyor..Ben bu userform dosyasının başta sabit kalmasını istiyorum..usubaykan arkadaşımızın ilk gönderdiği kod iyi..Hangi sayfaya gittiysem o sayfanın herhangi bir hücresine çift tıklıyorum ve userform ana sayfası geliyor..Ama diyelim ki 125.sayfada tıkladıysam en baştaki userform sayfası 125.sayfanın yanına taşınıyor..Aslında bu olmasa bu kodlar harikaydı..Buna bir çözüm getirirseniz sevinirim..Şimdiden teşekkürler

anladığım kadarı ile en başya sabit kalmasını istiyorsunuz ama herhangi bir sayfada çift tıkladığınızda userform sayfasına gitmesini istiyorsunuz
bunu yapmak için
kod bölümünde bulunan Thisworkbook bölümüne
Kod:
Cancel = True
Sheets("Userform").Select
End Sub
bu kodu ekleyiniz

Burada bir sürü sayfa olacağını söylüyorsunuz.

Böyle bir sürü sayfa dosyanızın hemi boyutunu büyütür hemde ağırlaştırır, Bana kalırsa bir veri sayfan olsun birde kullandığın sayfalardan birisinide toblo sayfan olsun verileri bu tablodan indis formülüyle çağırarak hepsini elde edebilirsiniz.

Geri