• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

run-time error 9 hatası

Excel Vers. ve Dili
türkçe
arkadaşlar kolay gelsin.
excelde makrolu kitap haricinde başka bir kitap açıksa makrolar run-time error 9hatası veriyor. kod kısmında sayfa isminin yazdığı yer sarı olarak görünüyor sayfa isimlerini kod kısmından değiştirdim ama yinede aynı hatayı veriyor.nasıl çözebilirim.

hata resmini ekliyorum

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    16.8 KB · Görüntüleme: 21
macro kodunu inceleyin makro kodu sadece o sayfa için yapılmıştır. sayfa adını kaldırırsanız, aktif olan tüm pencerelerde o macro çalışır.

hocam sorun makroları etkinleştirdikten sonra hangi sayfayı tıklarsam aynı hatayı veriyor.

dosya ektedir

hocam dosyayıy ekliyorum bir bakarsanız sevinirim. normal çalışıyor ama başka kitap açıksa hata veriyor

Ekli dosyalar

Run Time Error

Bu şekilde çalışıyor ama ustalar incelese daha iyi olur gibi.

Ekli dosyalar

hocam başka dosya açıksa yine hata veriyor.ilginize teşekkürler. ustalar lütfen yardım

USTALAR LÜTFEN YARDIM run-time error 9 hatası

Makrolu kitap excelde tek kitap olarak açıksa makrolar sorunsuz çalışıyor. Fakat başka bir kitap daha açıksa veya açılırsa makrolar çalışmıyor. Dosyayı ekledim 3 gündür sorunu çözemedik lütfen yardım ederseniz çok sevinirim.
Ilginize teşekkürler

Ekli dosyalar

Out Of Range

Ekteki dosyada bir takım değişiklikler yaptım ve gördüğüm kadarıyla çalışıyor. Başka bir kitap açarak da denedim, yalnızca bu dosyayı açarak da denedim sorun yok gibi görünüyor.

Ekli dosyalar

Dosyanızın başka bir excel dosyası açıkken hata bermesi normaldir. Çünkü aktif dosyanızı minimize ettiğinizde diğer açık olan dosya aktif olmaktadır. Böylece açık olan dosyada ilgili sayfa adı bulunamadığından hata vermektedir. Bence tüm sayfalara bir activate kodu yazacağınıza sadece thisworkbook modülüne aşağıdaki gibi bir kod yazarakta sonuç elde edebilirsiniz.

Not: Dosyanızın çalışma prensibini tam olarak incelemediğim için verdiğim kodda düzenleme gerekebilir. Ancak üstte verdiğiniz hatayı ortadan kaldırmak için kullandığım mantığı dikkate alabilirsiniz.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
dosyaadi = ThisWorkbook.Name
sayfaadi = ActiveSheet.Name
    ActiveWindow.WindowState = xlMinimized

sor = InputBox("Şifreyi girin.", "Onay", "")

If sor = Sheets(sayfaadi).Index Then
    Workbooks(dosyaadi).Activate
    ActiveWindow.WindowState = xlMaximized
    Sheets(sor).Activate
     Else
    Workbooks(dosyaadi).Activate
    ActiveWindow.WindowState = xlMaximized
    Sheets("1goster2").Activate

End If
End Sub

hocam çok güzel olmuş fakat grup safyfasındaki makrolar çalışmıyor. bir bakarmısınız. hangi değişiklikleri nasıl yaptığınızı öğrenebilirmiyim.

hocam grup sayfasındaki makroları yeniden oluşturdum sorun çok teşekkür ederim

hocam çok güzel olmuş fakat grup safyfasındaki makrolar çalışmıyor. bir bakarmısınız. hangi değişiklikleri nasıl yaptığınızı öğrenebilirmiyim.

"Thisworkbook.Activate" kodu eklendiğinde makrolar sorunsuz çalışıyor. Sayın Levent hocanın vermiş olduğu kodlar daha mantıklı sanırım, böylelikle kod karmaşası da ortadan kalkar ancak yine kendisinin de söylemiş olduğu gibi o kodların düzenlenmesi gerek.

üstadım çok teşekkürler

Geri