DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba Tevfik Bey,
İdris beyin sayfasını inceledim bu konularda çok başarılı harika işler başarmış.
koşullara göre yapılmış renklendirmelerin RGB renk kodlarını bulmak için yapılmış bir çalışması var
ben RGB renk kodunu yazarak rengin gelmesini istiyorum
Sub Hucrerenk()
Range("A1").Interior.Color = RGB(256, 0, 0)
Range("A2").Interior.Color = RGB(0, 0, 256)
End Sub
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
With Target
If .Column <> 1 Or .Count > 1 Then Exit Sub
If .Value = "" Then
.Offset(, 1).Interior.Color = xlNone
ElseIf Left(.Value, 1) = "#" Then
colHex = Right("000000" & Mid(.Value, 2), 6)
R = Val("&H" & Mid(colHex, 1, 2))
G = Val("&H" & Mid(colHex, 3, 2))
b = Val("&H" & Mid(colHex, 5, 2))
With .Offset(, 1)
.Interior.Color = RGB(R, G, b)
.Value = "RGB(" & R & "," & G & "," & b & ")"
End With
End If
End With
End Sub
Üstadım öncelikle sayfanızdan çok etkilendim elinize emeğinize sağlık tebrik ederim.Bu şekilde bir kod olabilir.
Kod:Sub Hucrerenk() Range("A1").Interior.Color = RGB(256, 0, 0) Range("A2").Interior.Color = RGB(0, 0, 256) End Sub
.
Üstadım tam istediğim gibi oldu ilginiz için teşekkür ediyorumOlabilirsiniz, alttaki sayfa isminin üzerinde sağ tıklayıp kodu görüntüle yapıp çıkan kod bölümüne yapıştırın. Ya da dosyanızı ekleyin.
Sayın veyselemre renk ile birlikte gelen "RGB(105,105,105)" kodun gelmeden sadece ilgili rengin gelmesini sağlayabilir misinizA sütununa yazılan hex codunu çevirir.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) With Target If .Column <> 1 Or .Count > 1 Then Exit Sub If .Value = "" Then .Offset(, 1).Interior.Color = xlNone ElseIf Left(.Value, 1) = "#" Then colHex = Right("000000" & Mid(.Value, 2), 6) R = Val("&H" & Mid(colHex, 1, 2)) G = Val("&H" & Mid(colHex, 3, 2)) b = Val("&H" & Mid(colHex, 5, 2)) With .Offset(, 1) .Interior.Color = RGB(R, G, b) .Value = "RGB(" & R & "," & G & "," & b & ")" End With End If End With End Sub
Çok teşekkür ediyorum saygılarımla.Value = "RGB(" & R & "," & G & "," & b & ")"
silin
Üstadım çok oluyor ama bir sorum daha olacak A sütununa değil de B sütununa kodu yazsam C sütununda renk çıksaA sütununa yazılan hex codunu çevirir.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) With Target If .Column <> 1 Or .Count > 1 Then Exit Sub If .Value = "" Then .Offset(, 1).Interior.Color = xlNone ElseIf Left(.Value, 1) = "#" Then colHex = Right("000000" & Mid(.Value, 2), 6) R = Val("&H" & Mid(colHex, 1, 2)) G = Val("&H" & Mid(colHex, 3, 2)) b = Val("&H" & Mid(colHex, 5, 2)) With .Offset(, 1) .Interior.Color = RGB(R, G, b) .Value = "RGB(" & R & "," & G & "," & b & ")" End With End If End With End Sub
If .Column <> 2 Or .Count > 1 Then Exit Sub
Veysel bey her soruya hızlı ve tatmin edici cevaplar vermeniz daha çok soru sormaya itiyor rahatsız olursanız söyleyin lütfenRich (BB code):If .Column <> 2 Or .Count > 1 Then Exit Sub
.
Dosyanız ekte.
.
[/QUOT
İdris hocam çok teşekkür ederim. Dün sizin sayfanızla epey meşgul oldum ne güzel çalışmalar var öyle taktire şayan doğrusu